Obavijesti

News

Komentari 34

'Ubijanje je poput ljubavi, ne želiš živjeti bez tog osjećaja...'

'Ubijanje je poput ljubavi, ne želiš živjeti bez tog osjećaja...'
1

Prije deset godina Alexandar Pichushkin poznat kao 'Šahovski ubojica' osuđen je na doživotni zatvor. Imao je jedinstven plan - ubiti 64 osobe, po jednu za svako mjesto na šahovskoj ploči...

VIDEO

U svim slučajevima kada sam ubio, to sam učinio samo zbog jednog razloga. Ja ubijam da bih živio, jer kada oduzimaš život, želiš živjeti, kazao je Alexandar Pichushkin (43), ruski serijski ubojica na suđenju za svoje zločine 2007. godine

Optužen je za 49 ubojstava, ali je na suđenju rekao da na popis dodaju još 11. Toliko ih je prema svojoj procjeni ubio, a ni te žrtve, kazao je, 'ne bi trebalo zaboraviti'. 

Poznat kao Šahovski ubojica, Pichushkin je imao jedinstven plan. Ubiti 64 osobe, po jednu za svako mjesto na šahovskoj ploči. 

- Ja sam vam veliki ljubitelj šaha - bilo je prvo što je ovaj moskovski trgovac u supermarketu rekao policiji kad ga je uhitila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napio bi ih u parku pa ih zatukao čekićem

Najčešće bi ubijao poznanike i beskućnike koje bi našao u moskovskom parku Bitsevsky. Pozvao bi ih da popiju votku u čast njegovog mrtvog psa. Kad bi se napili, zatukao bi ih čekićem. Zatim bi ih bacio u kanal, a ako je žrtva još disala, nabio bi joj grlo boce od votke u razmrskanu lubanju. To je s vremenom postao njegov potpis. Čepove boca bi sačuvao za uspomenu. Jednu od žrtava bacio je sa 16. kata.

Prvo ubojstvo počinio je 1992. kad je predložio prijatelju iz razreda da ubiju nekoga. Kad je ovaj odbio, Pichushkin ga je namamio u šumu, zadavio užetom i bacio u kanal.

'Ubijanje je poput ljubavi'

Na suđenju je izjavio da je za njega ubijanje poput ljubavi i da je nakon prvog ubojstva osjetio neizmjernu ljubav, nešto kao prvi put kad se voli...

- Prvo ubijanje vam je poput prve ljubavi. Nikada ga nećete zaboraviti. Prvi put sam ubio sa 18 godina i to prijatelja iz razreda - kazao je Pichushkin te dodao kako se osjećao kao Bog jer bi odlučivao hoće li netko živjeti ili umrijeti.

Nakon što je ubio razrednog kolegu sljedećih 9 godina nije nikoga ni dotaknuo. No želja se vratila 2001. godine - želja za oduzimanjem tuđih života koja mu je, istaknuo je, sasvim pomutila razum.

'Nikad se ne bi zaustavio'

- Što vam je osoba bliža, što je bolje poznajete, veća je vjerojatnost za ubojstvo - objasnio je na sudu Pichushkin.
Rijekom suđenja često je bio agresivan, ali mu nije bio problem  gestikuliranjem pokazivati poroti kako je golim rukama udavio svoje žrtve te je pokazivao ožiljke na rukama koje su mu one ostavile. Njegova posljednja žrtva bila je Marija Moskalova, iako je uglavnom ubijao muškarce.

 - Da me nisu uhvatili, nikada se ne bi zaustavio, nikada. Ovako ste spasili život mnogima -  kazao je na sudu.

Uhićen je u lipnju 2006. a osuđen u listopadu 2007. na doživotan zatvor, od čega će prvih 15 godina provesti u samici...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora