Obavijesti

News

Komentari 29

Ubijena prije 20 godina: 'Moju kćer je ubio osuđeni pedofil...'

Ubijena prije 20 godina: 'Moju kćer je ubio osuđeni pedofil...'
1

Sarina obitelj je apelirala godinama na britansku vladu da donese tzv. Sarin zakon prema kojem svi roditelji imaju uvid u registar seksualnih prijestupnika, a koji žive u njihovoj blizini

VIDEO

Prošlo je skoro 20 godina od okrutnog ubojstva osmogodišnje Sarah Payne. Njezina majka Sara (50) je za potrebe dokumentarca o njezinoj kćeri prvi put nakon njezinog nestanka otišla na mjesto ubojstva, u polje u zapadnom Essexu u Velikoj Britaniji. 

- Bilo je jako teško, ali morala sam to učiniti. Bilo je kao da prizivam duhove. Učinila sam to sad i sumnjam da ću to učiniti opet - rekla je Sara. Istaknula je kako je trauma jako utjecala na živote njezine obitelji. Braća Lee (32) i Luke (30) te sestra Charlotte (25) i dalje tuguju zbog tragičnog gubitka sestre. 

- Ne mogu više živjeti znajući da je nema, ne mogu živjeti kad znam da oni ne mogu živjeti svoje živote - rekla je potresena majka Sara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U srpnju 2000. godine Sarah se u polju kukuruza igrala sa svojom braćom i mlađom sestrom. Nestala je dok je bila s njima. Stariji brat Luke rekao je za Daily Mail da ga i dan danas progone zadnje riječi koje je tad rekao svojoj osmogodišnjoj sestri. Tad je imao samo 11 godina i na živce mu je išlo što se Sarah stalno spoticala i nagovarala da odu kući dok su se igrali skrivača. 

- Odj*** i idi doma - rekao je joj je. To su bile njegove zadnje riječi. Tek nekoliko trenutaka kasnije, malenu Sarah oteo je Roy Whiting. 

Whiting je pet godina prije otmice i ubojstva male Payne bio osuđen za otmicu i seksualni napad djevojčice (4). Osuđen je na četiri godine zatvora, ali je pušten nakon skoro dvije i pol godine. Bio je među prvim ljudima u Velikoj Britaniji u Registru seksualnih osuđenika. 

Kada je Sarah nestala, policija je prvo ispitala Whitinga. Živio je tek osam kilometara od mjesta nestanka. Policija ga je uhitila i proveo je dva dana u pritvoru, no nije bilo dokaza da ga optuže za otmicu. 

Nakon više od dva tjedna, 17. srpnja, pronađeno je tijelo djevojčice u polju u zapadnom Essexu, 24 kilometra od mjesta gdje je nestala. Whitinga su za ubojstvo i otmicu optužili u veljači 2001. godine. Osuđen je na doživotnu kaznu. 

Majka djevojčice prije nekoliko godina doživjela je moždani udar zbog čega je odlučila "živjeti život punim plućima" bez obzira na sve nedaće koje je proživjela. Naime, od supruga se rastala nedugo nakon smrti kćeri, a on se zbog emocionalnog tereta okrenuo alkoholu. Njegovo tijelo pronađeno je u njegovom stanu, nije bilo znakova nasilja. 

Sarina obitelj je apelirala godinama na britansku vladu da donese tzv. Sarin zakon prema kojem svi roditelji imaju uvid u registar seksualnih prijestupnika, a koji žive u njihovoj blizini. Roditelji su godinama govorili kako bi im dijete i dalje bilo živo da su znali tko živi u njihovoj blizini. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)