Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubijenoj ženi došao na pogreb i objavio poruku: 'Adio, voljena'

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

TVRDI DA IMA ALIBI Željko Tukić (65) iz Trogira dobio je mjesec dana pritvora zbog sumnje da je ubio bivšu suprugu Asju (61). On tvrdi da ima alibi i svjedoke te da nije bio ni blizu u vrijeme ubojstva

Splitska policija u subotu poslijepodne uhitila je Željka Tukića (65) zbog sumnje da je ubio bivšu suprugu Asju Tukić (61), liječnicu koju su u ponedjeljak pronašli izmasakriranu u svom stanu u Trogiru.

Mrtvu liječnicu pronašao je i policiji javio za zločin upravo osumnjičeni. Muškarac se pred inspektorima branio, tvrdi kako je nevin. Ponudio je i alibi: tvrdi da je u vrijeme zločina bio na drugom mjestu te da će naći i svjedoke, a smatra da se to lako može utvrditi telekomunikacijskim vještačenjem njegova mobitela, odnosno da se preko baznih stanica može locirati najmanje pet-šest kilometara od stana u kojem je ubijena dr. Tukić.

ZBOG UTJECAJA NA SVJEDOKE Ubojstvo u Trogiru: Bivšem mužu određen istražni zatvor

U nedjelju popodne iza 16 sati priveli su ga na splitsko Državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za ubojstvo. Određen mu je pritvor od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Splitska policija je ranije priopćila kako su prikupili dovoljno materijalnih dokaza, obavijesti i saznanja da Željka Tukića osumnjiče za ubojstvo svoje bivše supruge, koja je brutalno izbodena.

Tijekom subote su mu pretražili i stan koji je koristio u Slatinama na Čiovu, a ronioci su pretraživali morsko dno kraj kuće te su ga konačno uhitili oko 13 sati.

ZLOČIN ŠOKIRAO TROGIR Priveli bivšeg muža liječnice: 'Nisam je ubio. Imam svjedoke'

Nesretna žena je prošlog ponedjeljka došla pospremiti stan u centru Trogira koji je iznajmljivala. Oko 9:30 sati je krenula iz Splita zbog smjene gostiju. Inače je to radio upravo njezin bivši suprug: Rastali su se prije gotovo 30 godina, no ostali su u korektnim odnosima zbog kćeri. Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih istrazi, Tukić nije bio sretan honorarom koji je dobivao za posao.

Asja Tukić se negdje iza 11 sati prestala javljati na mobitel, kćer je potom alarmirala oca, a on je pak otišao u stan te oko 13.45 sati nazvao policiju. Istražitelji očito vjeruju kako je bilo sasvim dovoljno vremena da ubije bivšu ženu, napusti stan i otiđe uništiti dokaze te se potom pravi iznenađen. Njegovo točno kretanje i vremenski okvir tek treba dokazati pred sudom.

Ignorirali ga na pogrebu 

Željko Tukić je tri dana kasnije bio i na pogrebu, stajao iza ožalošćene kćeri i Asjinog brata. Ljudi koji su bili na pogrebu kažu da je na trenutke izgledao tiho i potreseno, sa suzama u očima, ali i da ga je ostatak obitelji praktički ignorirao. Bivšoj supruzi objavio je i osmrtnicu u Slobodnoj Dalmaciji.

- Adio voljena, hvala ti za sve lijepo provedeno s tobom. Tvoj Željko Tukić - napisao je.

POKOPALI SU JE Policija sužava krug, ubojica doktorice Asje je slabije građe

U osmrtnicama koje su objavili ostali članovi obitelji njega i ne spominju kao ožalošćenog.

Splitska liječnica, koja je bila omiljena među kolegama ali i brojnim pacijentima, izbodena je četiri puta s prednje strane te jednom u leđa. U stanu nisu pronašli tragove provale niti nekakvog sukoba prije ubojstva, a također nije utvrđeno da je nešto ukradeno. Zato je policija i vjerovala kako ju je ubio netko koga je dobro poznavala i pustila u stan.

Pronađen je i trag sandale u krvi, malog broja, koji je mogao pripadati ili nekoj ženi ili muškarcu nižeg rasta.

Iako je osumnjičeni manji rastom, policiji taj trag nije bio ključan. Navodno su Željka Tukića snimile kamere 150 metara od mjesta ubojstva, u vrijeme za koje tvrdi da nije bio tu.

STRAVIČNO UBOJSTVO Splitska liječnica je ubijena s tri uboda u prsa i jednim u leđa

Istražitelji pretpostavljaju kako je njegov motiv mogao biti novac ili pokušaj da se domogne nekretnina.

Naime, apartmani koje je iznajmljivao zajedno s bivšom suprugom su na atraktivnoj lokaciji.

Zajedno iznajmljivali apartman

No za sada su podnijeli kaznenu prijavu zbog običnog ubojstva. Teško ubojstvo (između ostalog iz koristoljublja) nosi i višu moguću kaznu, a na promjenu kvalifikacije tužiteljstvo se može odlučiti kasnije.

Istražitelji su doznali kako je posljednjih desetak dana osumnjičeni navodno često i dosta agresivno tražio, “žicao” novac od bivše supruge.

Slično govore i susjedi u Splitu koji su bliski obitelji.

Željko Tukić je navodno imao financijskih problema i ranije. Navodno je imao problema s kockom, ali ga je bivša supruga Asja ipak primila u svoj apartman, kako ne bi bio na ulici. Kako se liječnica posljednjih godina odlučila na iznajmljivanje apartmana u Trogiru, inače obiteljskog nasljeđa, povjerila je dio poslova bivšem suprugu. I to je funkcioniralo neko vrijeme.

Prijateljima bio sumnjiv

No, Željko je, kažu poznanici, u posljednje vrijeme naglo promijenio ponašanje. Tražio je veći honorar za svoje usluge, postajao i neugodan.

Rodbina i prijatelji obitelji su, kako doznajemo, i prije policijskog uhićenja sumnjali na njega. Upućeni nam tvrde kako je odmah nakon otkrića zločina kćer prestala komunicirati s ocem.

Drugi članovi rodbine su mu, kako doznajemo, dan nakon likvidacije direktno vikali “ti si je ubio”, dok se dugogodišnji prijatelj Asje Tukić, koji je poznaje od malenih nogu u Trogiru, u krugu poznanika grozio što će učiniti bivšem suprugu prijateljice, uvjeren da je upravo Željko kriv...

Komentari (218)
  • Ne ignoriramo dokaze da je on ubojica, no nemojte zanemariti i slučajnost da to ipak nije on. Kako se usudite objaviti takav članak i stigmatizirati čovjeka za cijeli život, a nije mu ništa dokazano. Pa kad gledaš obični film, krimić, prvotno ti se čini da su svi ubojice i svatko je na neki način sumnjiv. Često, Tj. u pravilu to bude osoba za koju se ponajmanje vjerovalo. Novinari. Oprezno sa ljudskim sudbinama. Nemojte okaljati svoj posao istraživačkog novinarstva. Navodno ovo, navodno ono zamjeniti činjenicama. Ovakav šlamperaj može čovjeka obilježiti za cijeli život ako mu se utvrdi nevinost. Da ne govorimo o labilnim osobama koje bi mogle dignuti ruku na sebe. Vaše i moje osobno mišljenje ne temelji se na dokazima, nego još uvijek na navodima. Ciao

    13. 8. 2018,   09:29
  • A da ipak pustimo policiju da odradi svoje, kao i sudstvo?

    13. 8. 2018,   09:38
  • Tip gleda krim-serije, pa misli nadmudriti policiju...kad već spominje mobitel, mogao ga je ostaviti doma, ako je planirao ubojstvo...Najsigurnije su i od velike pomoći kamere po ulicama,uredima, poštamaškolama...obožavam ih, mnoge gadosti su se riješile baš zahvaljujući njima.Ali, hrvatići se bune protiv njih, stvarno se pitam koja je "privatnost" bitnija od šanse da se utvrdi kretanje onih koji su trajno u sukobu sa zakonom, pljačkaša ili ubojica, silovatelja, zlostavljača...okruženi smo njima, i u klopci,naprosto ne znaš odakle će izroniti.A svaki je bio "normalan,ugodan susjed,uvijek lijepo pozdravljao i pomagao nositi torbe bakicama"

    13. 8. 2018,   09:39