Obavijesti

News

Komentari 56

Ubila ga električna cigareta: Šrapneli mu se zabili u glavu

Ubila ga električna cigareta: Šrapneli mu se zabili u glavu
1

U razdoblju između 2009. i 2016. u SAD je zabilježeno 195 incidenata izazvanih eksplozijom e-cigareta, no ovo je prvi slučaj da je osoba poginula od posljedica eksplozije

VIDEO

U fatalnoj nesreći koju je izazvala električna cigareta poginuo je televizijski producent s Floride. Lokalna policija pronašla ga je nakon što se oglasio požarni alarm. Nalazi obdukcije potvrdili su da je čovjek preminuo nakon što mu je eksplodirala e-cigareta, a dijelovi su mu se zabili u glavu. Požar koji je pritom izbio izazvao je opekline na 80 posto njegovog tijela. 

Tallmadge Wakeman D'Elia (38) poginuo je početkom svibnja u svojoj spavaćoj sobi u gradu St. Petersburgu na Floridi. Iz Savezne agencije za upravljanje hitnim slučajevima (FEMA) javili su kako je ovo prva smrt u SAD-u koju je izazvala električna cigareta, piše Daily Mail.

U izvješću patologije čije je dijelove prenio ABC Action News, piše da je e-cigareta napravila prostrijelnu ranu u lubanji i zaustavila se u mozgu žrtve. 

Proizvođač električne cigarete je tvrtka Smok-E Mountain Mech Works s Filipina, a njihova proizvodnja navodno nije regulirana pa na tržište dolaze bez određenih sigurnosnih funkcija.

Drugim riječima, ovaj brend e-cigareta nema ugrađenu tehnologiju koja će isključiti uređaj u slučaju pregrijavanja, objasnili su za Daily Mail djelatnici trgovine koja se bavi prodajom električnih cigareta i popratnog pribora. 

Iz kompanije su pak za ABC priopćili da njihove e-cigarete ne eksplodiraju i sugeriraju da je za eksploziju kriva baterija ili isparivač uređaja. Tvrde da su imali problema s drugim kompanijama koji su proizvodili baterije slične njihovima, što je uređaje učinilo manje sigurnim. Dodali su i da se nadaju da će vidjeti fotografije uređaja koji je koristio D'Elia. 

Eksplodirala mu e-cigareta, ostao bez zubi i dijela jezika
Eksplodirala mu e-cigareta, ostao bez zubi i dijela jezika

 Vatrogasac koji se nalazio na mjestu događaja objasnio je kako se električne cigarete mogu pretvoriti u leteće krhotine ili šrapnele.

- Kao da imate petardu u ruci - dodao je. 

Nedavno objavljeno izvješće FEMA-e objašnjava da eksplozije izazvane e-cigaretom vrlo rijetke, no kada se dogode, uređaj se pretvara u 'ispaljenu raketu'. 

Prema podacima američke vatrogasne službe, u razdoblju između 2009. i 2016. zabilježeno je barem 195 incidenata izazvanih eksplozijom električnih cigareta, koje su rezultirale sa 133 ozljede od kojih je 38 bilo teških. U 128 slučajeva eksplozija je izazvala i požar na obližnjim objektima. No ovo je prvi slučaj u Sjedinjenim Državama da je osoba poginula od posljedica eksplozije.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a