Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubili 16 pasa iz dva azila zbog šteneta zaraženog bjesnoćom

None Foto: F.Brala/Pixsell

Zbog bijesnog šteneta u Dumovcu i Noinoj arki eutanazirali su najmanje 16 pasa koji su bili u kontaktu sa zaraženim psom. Pas prije udomljavanja nije bio cijepljen

Štene koje je prije mjesec dana udomljeno iz zagrebačkog azila Dumovec bilo je zaraženo bjesnoćom. Pas prije udomljavanja nije bio cijepljen, piše Večernji list. Zbog bijesnog šteneta u Dumovcu i Noinoj arki eutanazirali su najmanje 16 pasa koji su bili u kontaktu sa zaraženim štenetom, iako prema propisima koji vrijede za azile veterinar deset dana mora promatrati životinju kako bi ustanovio je li zaražena.

Komentari (73)
  • Nažalost iz osobnog iskustva mogu reći da ekipa koja radi u tom azilu nije baš pri pameti. Često sa prijateljicom volontiram tamo i šećem peseke. U kakvim uvjetima se životinje nalaze, strašno. Uopće ne čiste kaveze, ne šeću ih. Psi i mačke imaju dosta hrane, zahvaljujući sponzorima (veliko hvala) ali nažalost im tu hranu nema tko dati!!! Prvi puta kada sam došla, jedan dalmatiner mi je zapeo za oko. Veliki, odrastao pas, a nema ni 20 kila. Upravo zbog gore navedenog. Pa sramota! Naravno da smo se pokušale obratiti nekome za pomoć, ali što smo mi? Jedan mali glasić kojeg nažalost nitko ne čuje. Stvarno mi je žao tih životinja, svaki slobodan tretutak koji imam posvetit ću njima, makar ih samo pomazila ili prošetala i naučila igrati se lopticom. Ne kažem da su svi takvi, ali oni koji jesu, sram vas može biti! Fuj!

    17. 6. 2012,   00:39
  • čini mi se da su ih se tili rješit zbog troškova na hranu i ostalog

    16. 6. 2012,   23:44
  • pa ne mogu vjerovati da su ih baš morali pobiti?? pa kud su se sad našli žuriti, kvragu!

    16. 6. 2012,   22:36