Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubili najtraženiju ISIL-ovku: S Britankom poginuo i sin (12)...

None Foto: Reuters/Twitter

Pozivajući se na britanske obavještajne izvore The Sun prenosi da su Jones i njezin sin ubijeni u lipnju, blizu sirijske granice s Irakom, dok je pokušavala pobjeći iz islamističkog uporišta Raqe

Sally Jones, britanska džihadistica koja se preko interneta priključila Islamskoj državi (IS), ubijena je u Siriji u napadu američke bespilotne letjelice zajedno s 12-godišnjim sinom, objavio je u četvrtak list The Sun.

Preobraćenicu na islam britanski su mediji prozvali "Bijela udovica" nakon što je njezin suprug Junaid Hussain, također pripadnik IS-a, poginuo 2015.

Pozivajući se na britanske obavještajne izvore list prenosi da su Jones i njezin sin ubijeni u lipnju, blizu sirijske granice s Irakom, dok je pokušavala pobjeći iz islamističkog uporišta Raqe.

Bivši dečko donedavno najtraženije ISIL-ovke Darren Dixon izjavio je za Daily Mail kako mu je "drago što je umrla", ne komentirajući pritom navode da je s njom poginuo i 12-godišnjak, za kojeg se vjeruje da je i njegov sin.

Prije nego što je postala radikalna islamistica Jones je bila pjevačica u punk skupini.

Vjeruje se da je 2013. otišla iz svog doma u Chathamu na jugu Engleske i otputovala u Siriju gdje se udala za Hussaina kojeg je upoznala na internetu.

Komentari (53)
  • Nikad mi neće biti jasno kako se takve "europske žene" zalude tim ISIL-om. Kakvo je to ispiranje mozga?! Žena je sjahala s konja na magarca, životno gledano. Ne kužim...

    12. 10. 2017,   22:37
  • Slažem se sa njezinim bivšim dečkom.

    12. 10. 2017,   21:31
  • uvijek je lijepo pročitati da su isliovci ubijeni, drago mi je da joj je i sin mali isilovac ubijen skupa sa njom

    12. 10. 2017,   21:43