Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ubili smo ga, terorist se htio zaletjeti traktorom u civile...'

None Foto: MUSSA QAWASMA

Izraelski vojnici ubili su u subotu Palestinca koji se pokušao zaletjeti traktorom u vojnike i civile na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćila je izraelska vojska

Vojnici su pokušali zaustaviti muškaraca nakon što je skoro zgazio jednog časnika i vojnika u Hebronu.

"Terorist se okrenuo i nastavio voziti s namjerom da napadne civile u blizini", navodi se u priopćenju. "Vojnik koji je bio na krovu obližnje zgrade identificirao je prijetnju civilima koji su stajali u blizini i zapucao je na terorista".

Hebron je najveći palestinski grad na Zapadnoj obali s oko 200.000 stanovnika. Oko tisuću Izraelaca živi u središtu tog grada i štiti ih izraelska vojska.

Israeli soldiers stand at the scene of attempted car ramming attack, in Hebron in the occupied West Bank city of Hebron | Autor: MUSSA QAWASMA Foto: MUSSA QAWASMA

Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama vide se izraelski vojnici kako izvlače tijelo muškarca iz malog traktora na ulici.

Izraelska vojska također je u subotu priopćila da će istražiti ubojstvo palestinske medicinske sestre, koju su ubili vojnici u petak tijekom prosvjeda uzduž granice u Gazi.

U prosvjedima poginulo 120 Palestinaca

Zdravstveni dužnosnici i očevici izjavili su kako su izraelske snage ubile 21-godišnju Razan al-Nadžar, medicinsku sestru volonterku, dok je trčala prema graničnoj ogradi istočno od Kan Junisa, grada na jugu Gaze, u pokušaju da dođe do ranjenika.

Tisuće ljudi došle su na sprovod al-Najar u subotu u Gazi, a među njima su bili i oni kojima je pružila pomoć kada su ranjeni tijekom ranijih prosvjeda na granici.

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo 120 Palestinaca.

Israeli soldiers stand at the scene of attempted car ramming attack, in Hebron in the occupied West Bank city of Hebron | Autor: MUSSA QAWASMA Foto: MUSSA QAWASMA

Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacačkih granata i raketa na Izrael ovaj tjedan, a izraelska vojska odgovorila je bombardirajući desetke vojnih položaja u Gazi.

Radi se o najžešćim sukobima Izraela i palestinskih militantnih skupina od rata 2014.
 

Komentari (13)
  • Da postavimo stvari malo drugacije.Srpski vojnici ubili su Hrvatskog teroristu u okupiranoj Slavoniji koji se pokuso zabiti traktorom u vojnike i civile.Eh ko je sad ovdje terorist okupator ili traktorista?

    2. 6. 2018,   16:30
  • Eto opet stradao nevini Palestinac

    2. 6. 2018,   16:46
  • ja imam kombi , noc , i odjednom punjava?

    2. 6. 2018,   16:37