Obavijesti

News

Komentari 125

Ubili zloglasnu šeficu kartela, prepoznali su je po tetovaži

Ubili zloglasnu šeficu kartela, prepoznali su je po tetovaži
4

Zvali su je 'La Catrina' i 'Dama smrti'. Maria Guadalupe Lopez Esquivel (21) preminula je u bolnici u Meksiku nakon okršaja s policijom i vojskom. Bila je šefica ogranka najmoćnijeg meksičkog narkokartela

VIDEO

Maria Guadalupe Lopez Esquivel (21), zloglasna šefica najmoćnijeg meksičkog narkokartela poznatija pod imenom 'La Catrina', ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Zajedno s još sedmero članova kartela napala je vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Michoacanu, a preminula je u bolnici od posljedica ranjavanja, prenosi Daily Mail koji je objavio i video posljednjih trenutaka djevojke koju su zvali i 'Dama smrti'. 

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narkokartela te da je uhićeno još šestero članova kartela.

Zaplijenili su i sanduke oružja i municije. Ranjena Maria Lopez Esquivel prebačena je helikopterom u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Jedan metak pogodio ju je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Maria Lopez Esquivel, na objavljenim fotografijama i snimkama vidi se žena koja na nozi ima tetovažu 'Catrina'.

Meksičke vlasti sumnjiče da je Maria Lopez Esquivel bila dio skupine koja je u listopadu prošle godine masakrirala 13 policajaca.

U videu koji je objavio Daily Mail vidi se ranjena La Catrina i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter.

- Opusti se, stiže helikopter. Bit će sve u redu, pokušaj izdržati, OK? - čuje se na snimci, dok na drugom videu vojnik drži djevojku i stavlja ju u helikopter.

Nemoguće ju je bilo prebaciti drugačije jer su članovi bande zatvorili ceste pa je vojska morala tražiti pomoć iz zraka. Prema nepotvrđenim informacijama, La Catrina se sastala s još jednim šefom ogranka narkokartela nakon čega su napali vojsku i policiju. U razmjeni vatre ona je jedina stradala, ostale članove narkokartela prebacili su u zatvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.