Obavijesti

News

Komentari 4

Ubio civila (83): Ratni zločinac Linta dobio 10 godina zatvora

Ubio civila (83): Ratni zločinac  Linta dobio 10 godina zatvora
1

Sutkinja Ika Šarić nepravomoćno je na Županijskom sudu u Rijeci osudila Lintu na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civila za vrijeme oružanog sukoba Hrvatske vojske sa tzv. JNA

VIDEO

Ljuban Linta (62), koji je rođen u Karlovcu a ima prebivalište u Srbiji i nedostupan je hrvatskom pravosuđu, tijekom listopada 1991. u mjestu Kablar kod Karlovca pucao je u Hrvata Ivana Grgića (83).

Sutkinja Ika Šarić nepravomoćno je na Županijskom sudu u Rijeci osudila Lintu na 10 godina zatvora  zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva za vrijeme oružanog sukoba Hrvatske vojske sa tzv. JNA i srpskim paravojnim formacijama. Linta, koji je rođen u Karlovcu a ima prebivalište u Srbiji i nedostupan je hrvatskom pravosuđu, je tijekom listopada 1991. u mjestu Kablar ubio Ivana Grgića (83). 

Mirko Katić i sada pokojni Milić Basara uhitili su civila Ivana Grgića i odveli ga pred Marka Carevića,  komandira voda u odredu  Štaba teritorijalne obrane Vojnić. Nakon što ga je Carević ispitao Linta, Basara i Katić odveli su zarobljenog Grgića do zidane gnojne jame koja se nalazila uz štalu i gospodarske objekte kraj obiteljske kuće. Naredili su mu da se popne na zidić i okrene se prema njima pa je Linta iz neposredne blizine ispalio neutvrđeni broj streljiva iz automatske puške u Grgića i ubio ga. 

Linta se na sudu u Beogradu branio tvrdeći da je Grgića ubio Milić Basara, koji je umro u Hrvatskoj no Carević je naveo kako mu je Linta priznao da je ubio Grgića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ljubane, pa ti osramoti i mene i Radu i čitavu vojsku...čovječe pa što si napravio, ubiste čovjeka, koji vam je vrag bio da ste to napravili", rekao je Carević, tvrdi, Linti.

Na to mu je, rekao je Carević u svojoj obrani odgovorio "ti jezik za zube jer ja imam metak u cijevi i ti ćeš proći ko stari jer ti je žena Hrvatica, mati ti je poluvjerka i tebi nije mjesto ovdje i ti ne možeš nama biti komandir".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina