Obavijesti

News

Komentari 113

Na grobu tinejdžera koji mu je provalio u dom: 'Ne osjećam kajanje'

Ubio dečka koji mu je provalio u kuću: 'Ne osjećam kajanje...'
3

Ovaj slučaj i dalje dijeli javnost, 20 godina nakon što se dogodio... Mnogi tvrde da Martin nikako drugačije nije mogao zaštititi svoj dom nego uzeti pušku i zastrašiti provalnika...

VIDEO

Farmer iz engleskog Norfolka koji je prije 20 godina usmrtio tinejdžera koji je provalio u njegov dom - posjetio je njegov grob.

- Nisam osjetio ništa - izjavio je za Tony Martin (74) za Daily Mail, otkrivši kako nema grižnju savjesti jer je ubio 16-godišnjeg Freda Barrasa.

TONY MARTIN AT A SECRET LOCATION AFTER HIS RELEASE FROM JAIL HE SHOT DEAD A BURGLAR AT HIS FARM IN NORFOLK

Barras je 20. kolovoza 1999. godine zajedno s prijateljem Brendonom Fearonom (29) provalio u Martinovu kuću na farmi u Norfolku, a kada je vlasnik kuće shvatio da u kući ima uljeze, ispalio je metke u noć i pogodio Barrasa u leđa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tinejdžer je umro na mjestu, a njegov sudionik u zločinu je nastavio dalje sa životom. Ovaj je slučaj podijelio javnost jer su mnogi tvrdili da Martin nikako drugačije nije mogao zaštititi svoj dom.

Martin inače ima dugu povijest ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja u kući, a tada je osuđen zbog ubojstva. S vremenom mu se kazna smanjila.

Dok je bio u pritvoru, dijagnosticiran mu je Aspergerov sindrom, jedan od nekoliko poremećaja iz autističkog spektra. U zatvoru je proveo tri od pet godina, a na slobodu je pušten 2003.

Za Daily Mail je ispričao kako je to izgledalo kada je po prvi put posjetio grob tinejdžera kojeg je usmrtio.

- Stajao sam minutu, dvije i samo gledao u nadgrobni spomenik na kojem je bila njegova slika, ista ona koja je bila posvuda po novinama tada - ispričao je Martin.

- Nisam osjetio ništa. Samo sam stajao tamo, totalno odsječen od realnosti i onoga u što sam gledao - dodaje napominjući kako njegov grob nije potražio iz poštovanja već radoznalosti.

Također je ispričao kako nije stupio nogom u svoj dom od cijelog mučnog slučaja prije dva desetljeća jer smatra da je 'zaražen'.

 

- Svi su bili tamo osim mene. Kada se sve to dogodilo, uništili su mi uspomenu na dom - kazao je.

Police search Tony Martin

Martin je još uvijek u posjedu kuće koja je sada zapuštena i zarasla bršljanom, no trenutno spava kod prijatelja, koji god bude dovoljno ljubazan da ga prihvati u svoj dom. Zna da nije poželjan gost zbog svoje ekscentrične naravi.

I dalje vjeruje u to da te kobne noći nije učinio ništa loše.

- Svatko bi napravio isto da je bio na mom mjestu - poručio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!