Obavijesti

News

Komentari 58

Ubio djevojku i otišao kockati: Mario Borić dobio je 30 godina

Ubio djevojku i otišao kockati: Mario Borić dobio je 30 godina
11

Mario Borić ubio je 20. ožujka ove godine svoju djevojku Silvanu Nekić u njezinom stanu na Vrbiku. S njezinih bankovnih kartica je uzeo novac i otišao kockati

VIDEO

Gade, ja ću nekog iz podzemlja naći. Ubit ću te, ubit ću te, kroz suze rekla je Milka Nekić, majka ubijene Silvane Nekić dok je sutkinja Županijskog suda obrazlagala nepravomoćnu presudu Mariju Boriću.

Sestra blizanka ubijene Silvane vidno potresena uzviknula je: "Nećeš izaći iz zatvora!"

Zaštitar Mario Borić nepravomoćno je osuđen na 30 godina zatvora za teško ubojstvo iz koristoljublja. On je 20. ožujka ove godine ubio svoju djevojku Silvanu Nekić (44) u podstanarskom stanu na zagrebačkom Vrbiku. Sam Borić presudu i njezino obrazloženje saslušao je bez riječi i pokazivanja emocija.

Mora na liječenje od kocke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vještaci su tijekom postupka utvrdili da je Borić ovisnik o kockanju te mu je sutkinja Gordana Mihela Grahovac odredila sigurnosnu mjeru obvezatnog liječenja od kocke. Podsjetimo, nakon ubojstva Borić je s Silvaninih bankovnih kartica u više navrata skinuo 9900 kuna te prodao njezin mobitel, a sve je potrošio na kocku.

- Silvana Nekić u vezu s Borićem ušla je jer je tražila ljubav te htjela dijete i brak. Borić je u vezi bio zbog novca - rekla je sutkinja.

U telefonskoj poruci od 28. ožujka 2013. godine koju je Silvana poslala Boriću piše: "Ne trebaš mi vraćati novac, zaboravi na to". U poruci od 15. studenog prošle godine stoji da je dug veći od 30.000 kuna.

Mislila da novac troši na djecu

Sutkinja je u obrazloženju iznijela kako je Silvanina prijateljica kasnije rekla da je dug bio veći od 50.000 kuna. Silvana je bila uvjerena da Borić novac troši na djecu iz prijašnje veze. No njegova izvanbračna supruga rekla je da Borić dvije godine nije vidio niti pitao za djecu. Rekla je i kako je, dok je bio s njom novac, trošio na kocku, nije plaćao režije, novac je uzimao iz dječjih kasica, njezinog novčanika i na poslu, a na kraju se zadužio kod kamatara. Novac su vraćali ona i njegovi roditelji. Sestra ubijene Silvane kazala je pak da joj je ona Borića opisivala kao čovjeka koji je dobar kao kruh i da je htjela s njim biti po cijenu toga da kopaju po kontejneru.

Lagao majci ubijene

Vještak psihijatar utvrdio je da se kod Borića radi o dubokom trajnom poremećaju ličnosti, da ima disocijalnu strukturu ličnosti s narcističkom dimenzijom.

Sutkinja Grahovac je kao olakotne okolnosti ocijenila raniju neosuđivanost i to što je imao 1092 dana u borbenom sektoru u Domovinskom ratu. Da ima dvoje djece, što se obično cijeni kao olakotna okolnost, nije uzela u obzir.

-Točno dvije godine niste pitali za djecu, a jedno boluje od cerebralne paralize. Zašto bi vam sud to uzeo u obzir? - rekla je sutkinja.

Kao otegotnu okolnost uzela je u obzir što je Borić lagao majci ubijene.

- Svašta sam prošla, ali da netko tri dana zavlači majku... - rekla je Milka Nekić.

Detalji tragičnog ubojstva

Nakon ubojstva 20. ožujka ove godine, Borić je uklonio tragove sukoba, uzeo je njenu karticu tekućeg računa i kreditnu karticu za koje je znao PIN te pohitao do bankomata podignuti 2000 kuna. Odjurio je u kockarnicu i sve spiskao. Sljedećeg dana ponovno je dignuo još novca, te njezin mobitel, iz kojeg je izvadio karticu, prodao za 2000 kuna. I taj je novac ubrzo potrošio. Potpuno je bio zaboravio da svaki bankomat ima nadzorne kamere, koje su ga snimile. 

Ušao u policiju: 'Čuo sam da me tražite'

Dan nakon ubojstva nazvao je Silvanine roditelje u Našice i rekao im kako je njoj pozlilo i da je završila u bolnici te da joj je mobitel na servisu pa je neće moći dobiti. 

Tijelo su otkrili u ponedjeljak, a Borić je u srijedu ušetao u Policijsku postaju na Črnomercu i rekao: “Čuo sam da me tražite. Došao sam se predati”. 

Zbog smrada folijom joj omotao glavu

U policiji je priznao kako je kraj Silvane ležao na krevetu i da je pomišljao na samoubojstvo, no ipak se predomislio. 

Kako se tijelo počelo raspadati nisu pomogli ni mirisni štapići koje je zapalio da prikrije smrad. Zato je uzeo plastičnu kuhinjsku foliju i njome svojoj žrtvi omotao glavu.

Ugušio ju jastukom ili plahtama

Strastveni kockar upao je u dugove te su ga pritiskali kamatari. Večer prije ubojstva, na kocki je dobio 40.000 kuna no tijekom noći u kasinu je izgubio 120.000 kuna. Tijekom njihove turbulentne veze, u kojoj su više puta prekidali i mirili se, od Silvane je iskamčio oko 50.000 kunaI tog 20. ožujka malo prije ubojstva Silvanu je tražio još novca. Kako ona više nije imala, žestoko su se posvađali. Policajcima je ispričao da ju je primio za vrat i počeo stiskati nakon čega mu se zamračilo. No istraga je pokazala da nije riječ o klasičnom davljenju. Nagađaju da ju je ugušio jastukom ili plahtama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti