Obavijesti

News

Komentari 33

Ubio im sina: Za duševne boli isplatit će im 440.000 kuna

Ubio im sina: Za duševne boli isplatit će im 440.000 kuna
1

Zbog velikih duševnih boli koje su trpjeli zbog gubitka sina, Rendulići su podigli odštetni zahtjev na po 220.000 kuna za svakog od roditelja, što je sud u konačnici i prihvatio

VIDEO

Mijo Fanjak (64) iz Zadobarja morat će isplatiti odštetu od 440.000 kuna Mirici i Željku Renduliću, roditeljima Tomislava Rendulića (21), kojega je u srpnju 2016. godine ubio iz kubure na kupalištu u Zadobarju, presudio je tako nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu po tužbi roditelja pokojnog mladića, javlja KAportal.

Podsjetimo, za ubojstvo Tomislava Rendulića (21) u srpnju 2016. na kupalištu rijeke Dobre u Zadobarju kod Karlovca, te za nedozvoljeno posjedovanje oružja Fanjak je osuđen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od 8 godina i šest mjeseci, ali mu je drugostupanjski sud povećao kaznu na 10 godina. Na iznos će morati platiti kamate, kao i 28.000 kuna sudskih troškova.

Zbog velikih duševnih boli koje su trpjeli zbog gubitka sina, Rendulići su podigli odštetni zahtjev na po 220.000 kuna za svakog od roditelja, što je sud u konačnici i prihvatio.

Fanjak se žalio na iznos, a istaknuo je da je sam zadobio teške tjelesne ozljede, koje su mu nanijeli mještani kobnoga dana zbog kojih još trpi ozljede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Branio se da je djelo počinio pod utjecajem alkohola te da nikako nije želio prouzročiti smrt mladog čovjeka, a zbog svega se i ispričao roditeljima. Podsjeća također i da je slabog imovnog stanja, od mirovine od 1.700 kuna žive njegova nezaposlena supruga i sin.

Sud je razmotrio njegove argumente te zaključio da ga alkohol ne oslobađa od odgovornosti za počinjeno djelo, tim više jer je neovlašteno posjedovao vatreno oružje čije posjedovanje je građanima zabranjeno. Da je i sam ozlijeđen kobnoga dana i da živi od male mirovine sud u ovom slučaju drži nebitnim.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina