Obavijesti

News

Komentari 2

Ubio je zapovjednika: Vojniku SAO Krajine sude u Karlovcu

Kako u slučaju postoje još neki svjedoci, ali nisu dostupni hrvatskom pravosuđu, sutkinja Elma Kaleb Mamić najavila je da ih pokušati ispitati zamolbenim putem preko ministarstava pravosuđa

VIDEO

Gotovo četvrt stoljeća od kada je na okupiranom području ubio svog zapovjednika Branka Čiču na karlovačkom Županijskom sudu u odsutnosti se sudi nekadašnjem krajinskom teritorijalcu Ignjatiji Mandiću.

Tužiteljstvo Mandića tereti da je 6. svibnja 1995. tijekom razgovora na parkiralištu ispred zapovjedništva u svog zapovjednika iz neposredne blizine ispalio najmanje dva hica iz automatske puške, jedan u glavu, a drugi u prsa. Razlog ubojstva, kako je Hini nakon ročišta kazao tužitelj Željko Brkljačić, bio je što Čiča nije htio Mandićevog sina maknuti s "nekog ratnog rasporeda".

Današnji svjedok Janko Butelj, koji je u vrijeme ubojstva kao vojni policajac radio na stražarnici te se nalazio desetak metara od mjesta zločina, rekao je da je vidio kako Mandić i Čiča razgovaraju na parkiralištu. Obojica su imali i pušku i pištolj, što je bilo uobičajeno u ratnom stanju, a u jednom je trenutku čuo rafalnu paljbu i na tlu vidio krvavog zapovjednika.

Odmah je, kaže, Mandića pritisnuo uza zid i zadržao ga, a on se nije opirao, rekavši "radite od mene što hoćete". Svjedok je kazao i da je zapovjednik ubrzo prevezen helikopterom u bolnicu u Banja Luku gdje je nakon dva dana umro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako u slučaju postoje još neki svjedoci, ali nisu dostupni hrvatskom pravosuđu, sutkinja Elma Kaleb Mamić najavila je da ih pokušati ispitati zamolbenim putem preko ministarstava pravosuđa Hrvatske i Srbije.

"Pokušat ću organizirati da očevica Nikolu Radovića, koji živi u Beogradu, saslušamo putem video-konferencijske veze, što bi moglo biti unutar mjesec dana ili pak zamolbenim putem, da ga ispita neki tamošnji sudac, a što bi u korespondenciji ministarstava dviju država moglo i potrajati“, kazala je sutkinja.

Odvjetnik Hrvoje Medarić koji Mandića brani po službenoj dužnosti kazao je da ne odustaje od Radovićeva svjedočenja. Ustvrdio je i da u ovom slučaju zastara nastupa 6. svibnja 2020. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović