Obavijesti

News

Komentari 7

Ubio svoju bolesnu baku: 'Više je nisam mogao gledati takvu'

Već neko vrijeme sam to htio napraviti, rekao je ubojica Antony Jennings (33). Britanac je ušao u starački dom u Londonu i kuhinjskim nožem prerezao vrat svojoj dementnoj baki Ruby Wilson (94)

VIDEO

Britanac Antony Jennings (33) iz Ilforda ušao je u starački dom u londonskom Buckhurst Hillu i ubio svoju dementnu baku Ruby Wilson (94) kuhinjskim nožem. Zaposlenicima staračkog doma Forest Place Nursing Home kratko je rekao: 'Jednostavno to više nisam mogao podnijeti!'.

Prije ubojstva u studenom 2017. godine, Jennings je ležerno ušao u dom i pio čaj s bakom. Nedugo zatim, prerezao joj je vrat kuhinjskim nožem. Osoblje doma reklo je kako je baka bila sretna što joj je unuk došao u posjetu.

Jennings je potom prišao medicinskoj sestri, potapšao je po ramenu i tihim glasom izustio: 'Jako mi je žao. Ubio sam baku!'. Šokirana medicinska sestra pitala ga je šali li se na što je on rekao da je ozbiljan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Siguran sam da će ljudi i osoblje doma cijeniti moj čin. Osoblju se bilo teško nositi s takvom dementnom osobom, kazao je Jennings. 

Osoblje je pozvalo policiju koja je uskoro stigla po krvlju natopljenog Jenningsa koji je cijelo vrijeme hodao gore-dolje hodnikom doma, mrmljajući: 'Nisam to više mogao podnijeti. Ona više ne zna tko je tko. Ništa ne razumije'. 

Nesretnu ženu pronašli su u svojoj sobi, mrtvu u fotelji. 

- To sam već dugo htio napraviti. I onako je bila mrtva, kazao je Jennings policiji dok su ga vodili u stanicu.

Psihijatrijski profil ubojice pokazao je da boluje od šizofrenije i psihoze. To su potvrdili i poznanici ubojice koji su rekli kako je u posljednje vrijeme bio 'vidno uznemiren'.

- Ubio sam je, prerezao sam joj vrat, ali ja nisam ubojica. Imam psihičke smetnje, priznajem samo ubojstvo iz nehaja, rekao je Jennings. Sud takav iskaz nije prihvatio te je optužen za ubojstvo

Osoblje bolnice izjavilo je kako je baka bila zbrinuta i sretna u domu u kojem je bila sedam mjeseci. Posebno ju je veselio posjet obitelji. 

Suđenje Jenningsu je u tijeku, a konačna presuda očekuje se početkom listopada. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a