Obavijesti

News

Komentari 24

Suđenje ubojici iz Senja

Ubojica iz Senja: Nisam ciljao, pucao sam, a meci su pogađali
5

Cijelo vrijeme stajao sam na istom mjestu, nisam ciljao, ja sam pucao, a meci su pogađali. Sve metke ispalio sam s istog mjesta i on se nije kretao, kazao je optuženi

VIDEO

U nastavku suđenja Ivanu Tomljanoviću (56) optuženom za ubojstvo Tomislava Lopca te pokušaj ubojstva Tina Rončevića (27) i Josipa Mesića (28) u disco klubu 'Konoba' u Senju sredinom rujna 2017. u četvrtak se sa sudskim vještacima raspravljalo o stupnju alkoholiziranosti optuženog te o samim ozljedama nanesenim navedenim žrtvama.

Naime, kako je imenovanom jutro nakon ubojstva izmjereno 1,56 promila alkohola u krvi, odvjetnici su željeli utvrditi što bi to točno značilo tj. da li je optuženi tempore criminis (za vrijeme ubojstva) bio u pripitom, pijanom ili teško pijanom stanju.

Iako takvi zaključci ovise o više faktora, uzimajući u obzir sve okolnosti konkretnog slučaja (odlazak optuženog iz disco kluba do 300-tinjak metara udaljenog stana po oružje, gdje otključava ulazna vrata, skida jaknu, otključava sef s oružjem, uzima pištolj i revolver s dodatnim okvirima, stavlja opasač za skrivanje pištolja, oblači se i vraća u klub gdje se razgovijetno obraća žrtvama i ostalima) za pretpostaviti je da je ubojica bio u pripitom stanju.

Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'
Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'

Opisujući ozljede ubijenog Tomislava Lopca, u kojeg je ubojica ispalio ukupno šest metaka (u trbuh, natkoljenicu, bedro, rame, šaku i glavu), stalni sudski vještak objasnio je kako je za njegov život bio koban metak kojeg je zadobio u potiljak dok je ležao na podu.

No istakao je kako bi i metak u bedru također bio koban po život, ukoliko se žrtvi ne bi pružila hitna pomoć u roku od 10 do 15 minuta jer je taj metak oštetio arteriju i vene te bi vrlo brzo došlo do iskrvarenja. Pojasnio je i kako bi kod takve ustrjelne rane zasigurno bilo nužno izvršiti amputaciju.

Preživjeli Mesić i Rončević izvukli su se samo zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.

Naime, Mesić je zadobio metak u prsni koš te je te dva tjedna proveo u bolnici trpeći intenzivne bolove koje je djelomično ublažavala intenzivna uporaba morfija. Njegov prijatelj Tin, koji je zadobio metak u lice (sljepoočnicu), natkoljenicu te desni kuk, zbog kojeg mu je trajno oštećen živac noge, u bolnici je pak bio mjesec dana, no i dan danas trpi posljedice, a moguće je da će one biti trajne.

Na njemu je izvedeno više operativnih zahvata, a tijekom liječenja na njemu je 'radio' čitav niz liječnika od neurokirurga, traumatologa, maksilofacijalnog kirurga do oftalmologa, psihijatra i fizijatra. Mjesec dana hodao je na štakama, a njegova rehabilitacija traje i dan danas tj. nešto više od godinu dana nakon krvoprolića kobnog jutra u Senju. Također, u njegovom vratu zaostala su metalna tijela od metka, čije uklanjanje podrazumijeva rizičan operativni zahvat.

Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...
Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...

- Moguće je da bi se na takav zahvat upustio neki vrlo iskusan neurokirurg, no ishod takve operacije mogao bi završiti i težim posljedicama - zaključio je stalni sudski vještak dr. Dražen Cuculić.

Optuženi Tomljanović imao je primjedbu na prostrjelnu ranu glave pokojnog Lopca. Naime, on tvrdi kako istom nije pucao u potiljak prišavši mu na udaljenost od pola metra dok je puzao po podu moleći ga za život već da je gađao stojeći na jednom mjestu.

'Bilo je strašno, tijela su ležala u krvi. Rekao je: 'Ive, nemoj'...'
'Bilo je strašno, tijela su ležala u krvi. Rekao je: 'Ive, nemoj'...'

- Cijelo vrijeme stajao sam na istom mjestu, nisam ciljao, ja sam pucao, a meci su pogađali. Sve metke ispalio sam s istog mjesta i on se nije kretao. To zaključujem na osnovu audio snimke pucnjave i temeljem lošeg sjećanja. Mesića nisam ni vidio, vidio sam samo Lopca, a kasnije sam saznao da je tamo bio i Mesić - tvrdi Tomljanović koji je rekao kako je u sve žrtve pucao iz revolvera.

Podsjetimo, Tomljanović se tereti da je redara noćnog kluba i navedena dva prijatelja ustrijelio iz bezobzirne osvete, jer je držao da su odgovorni za to što je prije toga potjeran iz diskokluba nakon što je ismijan, a Mesić ga je, po tvrdnjama tužiteljstva, i udario nogom u stražnjicu kada se "gurao" u njihovo društvo, smješteno u separeu.

Jezivi zločin dogodio se kada je Tomljanović u zoru napustio klub te se nakon nekog vremena vratio s dva komada vatrenog oružja, pištoljem i revolverom.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.