Obavijesti

News

Komentari 71

Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...

Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...
7

Na riječkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje 56-godišnjem Ivanu Tomljanoviću koji je u rujnu 2017. u noćnom klubu u Senju pištoljem ubio Tomislava Lopca (38) te pokušao ubiti i pritom teško ranio još dvojicu mladića

VIDEO

Nisam kriv, izjasnio se Ivan Tomljanović (56) na početku suđenja na Županijskom sudu u Rijeci, optuženom za ubojstvo Tomislava Lopca te pokušaj ubojstva Tina Rončevića (27) i Josipa Mesića (28) sredinom rujna 2017. godine u jutarnjim satima u disco klubu 'Konoba' u Senju. 

O navedenom krvoproliću u ponedjeljak su svjedočili mladi Senjani, koji su kobno jutro preživjeli zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.

Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'
Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'

- Optuženog nisam poznavao, no čuo sam da se znao nabacivati mladim curama, dirati po genitalijama i ponašati neprimjereno u njihovom prisustvu. Te večeri s prijateljicom sam izašao u kafić gdje nam je prišao i tražio me cigaretu, koju sam mu dao, a on nam za stol poslao piće koje nismo tražili niti smo ga popili. Vidio sam da je dosađivao nekim curama i onda napustio kafić. Kasnije iste noći vidio sam ga u disco klubu Konoba gdje sam bio u društvu, među kojima je bio i Josip. Taman pred polazak kući, oko 5.30 sati začuo sam pucnjavu i vidio Tomljanovića kako viče: 'Sve ću vas pobiti!'. Svi su razbježali ili pokušali skriti iza stupova u discu i ja sam potrčao prema izlazu kada sam osjetio metak u bedru. Nastavio sam trčati, a onda sam pogođen u kuk. Pao sam na leđa na samom izlazu, a onda iznad sebe ugledao optuženog kako mi puca u glavu - kazao je Tin Rončević, koji je zbog teških tjelesnih ozljeda mjesec dana proveo u bolnici, nosio željeznu protezu zbog smrskane vilice, zbog trajno oštećenog živca još uvijek nosi ortozu na nozi te ima poremećen vid i sluh zbog kojih je i dalje nesposoban za rad. 

Tomislav Lopac

Njegov prijatelj Josip Mesić bio je prva žrtva na koju je Tomljanović te večeri upucao i za razliku od Tina, on je s optuženim, kojeg je također znao tek iz viđenja, prije krvoprolića došao u konflikt.

- Bio sam s društvom u discu, slavio se rođendan, plesalo se i zafrkavalo. U jednom trenu do nas je došao optuženi i sjeo na moju stolicu. Rekao sam mu da se udalji. Stao je iza mene držeći bocu pive u ruci, izgledalo mi je kao da će me udariti i ja sam mu je uzeo iz ruke i dao konobaru. Pri tom naguravanju pao je na pod. Tada sam krenuo prema izlazu i zvao ga da izađe van, no on je ostao pričati s Lopcem i ja sam se vratio društvu i zabavi. Lopca sam zamolio da ga ne pušta više k nama, a on mi odgovorio da nemam brige. No nakon nekog vremena optuženi se opet vratio i rekao mi: 'Ti mene tjeraš van?'. Uhvatio me bijes pa sam tad zamahnuo nogom prema njemu, ne sjećam se jesam li ga dohvatio i on je pobjegao prema izlazu. Ne sjećam se koliko vremena je prošlo kada sam ga ponovo ugledao na ulazu kluba. Sjedio sam s Lopcem za visokim stolom, a kada su nam se pogledi sreli, Ivan je izvadio pištolj i zapucao prema meni pogodivši me u prsa. Krenuo sam prema izlazu prošavši pored ubojice te se srušio došavši do obližnjeg fast fooda - kazao je Mesić priznajući da je te večeri bio pijan, kao što je, tvrdi, bio i ubojica. 

To je potvrdio i sam Tomljanović kazavši da je kobnog dana počeo piti još u popodnevnim satima sa suprug i susjedom.

- Popio sam s njima tri pelinkovca, a onda sam nastavio s pola litre prepečenice kruškovca, potom šljivovice i onda pive. Zadnja piva bila mi je ona koju mi je Mesić oduzeo - zaključio je Tomljanović.

Na početku sudjenja optužba je iznjela stav kako se ovdje radi o ubojstvu i dvostrukom pokušaju ubojstva iz bezobzirne osvete dok obrana tvrdi da će dokazati kako je ŽDO pogrešno kvalificiralo optužnicu smatrajući da se radi o kaznenom djelu usmrćivanja tj. da se u ovom slučaju treba zapitati što se jednom mirnom i nekažnjavanom čovjeku dogodili da počini ovakvo djelo. 

Suđenje se nastavlja u utorak.


Ivan Tomljanović je znao zalaziti u noćni klub, bio je čest gost, pa je i te noći 16. rujna navratio, ali i bio nasrtljiv prema djevojkama. Neki gosti provocirali su ga zbog njegovih godina i da mu nije mjesto u lokalu gdje zalaze mlađe generacije. Tomljanović se obratio redaru Lopcu za pomoć, no on ga je zamolio da napusti klub.

Potom im je prišao 26-godišnji Josip Mesić uz riječi 'šta sam ti ja reka', ponovo ga tjerao iz kluba i pritom ga udario nogom u stražnjicu. Tomljanović je pao na pod, a prisutni u lokalu su se počeli smijati. Tomljanović je tada izašao.

Osramoćen i ponižen, otiša je kući pa ravno iz sefa u ormaru spavaće sobe uzeo revolver Smith&Wesson i pištolj HS s većom količinom streljiva te se tako naoružan uputio ponovo u 'Konobu'.

Na samom ulasku u klub Tomljanović je počeo pucati, prvim hicem upucao je Mesića u prsa, ali on je uspio pobjeći iz disko kluba. Tomljanović je nastavio pucati prema Tomislavu Lopcu koji je uslijed ispaljenih hitaca pao na pod pa unatoč tome što ga je Lopac molio da ga ne ubije, ispalio u njega još metaka od kojih jedan u glavu uz riječi: 'Što se sad ne smiješ, ajd' me sad istjeraj van'.

Tomljanović se nastavio kretati po prostoriji s oružjem tražeći pogledom one koji su mu se smijali i tjerali ga ponavljajući: 'Tko će mi se smijati, tko će mi se rugati?'.

Tada je uočio i Tina Rončevića (27) kako se pomiče prema izlazu pa je njemu ispalio metak u bedro, a drugi u desni kuk te je on pao na samom izlazu iz kluba. Ali Tomljanović nije prestao pucati, stao je iznad ranjenog Rončevića pa mu ispalio hitac u glavu. I tek tada je Tomljanović izašao iz kluba, ali su ga građani u daljnjem naumu onemogućili, držali su ga do dolaska policije.

Lopac je preminuo na mjestu od ozljeda, Mesić je zadobio otvorenu ranu prsnog koša, a Rončević, također pogođen s tri hica, teško je ozlijeđen.

Utvrđeno je i da je Tomljanović bio pijan u vrijeme napada, imao je najmanje 1,5 promila u krvi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava