Obavijesti

News

Komentari 11

Ubojice robijali, no pustili su ih na uvjetnu pa su ubili

Ubojice robijali, no pustili su ih na uvjetnu pa  su ubili
3

Razno razni stručnjaci u penalnom sustavu krivo procjenjuju koga pustiti iz pritvora. Ljude ubijaju, a za pogrešne odluke nitko ne snosi odgovornost

VIDEO

Višestruki razbojnik Kazimir Dužnović (28), koji je tijekom pljačke banke u Sesvetama ubio policajca Ivana Grbavca, bio je na uvjetnoj kazni. Zgrožena javnost pita se tko je i zašto okorjelog zločinca pustio iz zatvora 5. prosinca 2008. godine. No to nije jedini takav slučaj. Vladimir Duvnjak (29) 20. je veljače 2004. iz koristoljublja ubio Katarinu (66) i Janoša Sića (72) u njihovoj kući u Vukovaru. Supružnike je masakrirao sa 27 udaraca nožem i ukrao 4000 kuna za drogu. U trenutku ubojstva Duvnjak je bio na uvjetnom otpustu. U vremenu od 1995. do 2001. počinio je čak 65 kaznenih djela pa su ga osudili na tri godine zatvora. Kaznu je služio u zatvoru u Požegi. U istoj kaznionici robijao je i Srđan Mlađan (28). Tamo je dospio kao maloljetnik nakon dva ubojstva, pljačke banke i pokušaja ubojstva u Sisku tijekom 1997. i 1998. Osudili su ga na deset godina. Tijekom boravka u požeškoj kaznionici puštali su ga na dopust 19 puta. Izašavši u grad 12. siječnja 2002., u Požegi je opljačkao ljekarnu, a 16. veljače 2002. nije se vratio sa slobodnog vikenda. Dva dana poslije u Zagrebu je ubio policajca Milenka Vranjkovića Kinga. Pravosuđe je poslije utvrdilo kako su oni koji su dvostrukog ubojicu Mlađana puštali na izlete iz zatvora postupali po pravilima i za to što je hladnokrvi ubojica godinama malo-pomalo šetao unakolo, nitko nije kažnjen. I Mladen Mustaček (59), koji je u rujnu 2007. u zagrebačkoj Miramarskoj električnim glačalom zatukao 83-godišnju majku, bio je na uvjetnom. U zatvoru je bio zbog krivotvorenja. Za ubojsto je osuđen na osam godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu