Obavijesti

News

Komentari 137

Ubojičin ples smrti: 'Bježat ću zauvijek, nitko me neće uloviti'

Ubojičin ples smrti: 'Bježat ću zauvijek, nitko me neće uloviti'
3

Video u kojem je ubojica Edin Sedić (32) plesao po baru snimljen je samo sat vremena prije nego je ubio njemačkog turista, a čitatelj kaže kako je i uznemiravao ostale goste

VIDEO

Ja ću sad preplivati na onaj tamo otok, ‘ajde sa mnom. Ti radiš za policiju i zato trebaš krenuti desnom nogom. Bježat ću zauvijek i nitko me neće uloviti. Nesuvisle su to rečenice koje je izgovarao Zagrepčanin Edin Sedić (32) sat vremena prije nego što je zabio nož u prsa turista (23) iz Njemačke u Puli.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:22

Njegovo ponašanje prije ubojstva 16. srpnja bilo je neobično gostima pulskih kafića. Pričao je nesuvislo, ponašao se čudno, spominjao vojnike i ratnike i pozivao ‘njih’ da idu s njim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije ubojstva se zaustavio u beach baru koji je često posjećivao i pio pive. Nitko nije slutio da će za pola sata nekome oduzeti život, i to na istoj plaži, a sve je snimio naš čitatelj koji se tamo zatekao.

Pula: Privođenje osumnjičenog za ubojstvo njemačkog turista

- Bilo je oko 20 sati. Odlučio sam s prijateljem otići popiti cugu. Nakon nekoliko minuta uočili smo muškarca koji se jako čudno ponašao. Imao je plave kupaće gaće i veliki narančasti ruksak na leđima kao da stopira. Bio mi je smiješan pa sam ga počeo snimati jer je govorio gluposti. Očito je bio pod utjecajem nečega. Možemo reći da sigurno nije bio trijezan jer ga se jedva razumjelo. Pričao je na engleskom, ali s rastafarijanskim naglaskom, a rečenice nisu imale veze jedna s drugom - opisao je čitatelj neobičan prizor. Sedić se kretao kao da pleše u nekom bunilu.

Edina je znao i ranije viđati u gradu, ali nije znao tko je niti su ikad razgovarali. Iako u tom trenu nikoga nije napadao, neke turiste je ipak uznemirio pa su se požalili konobaru na njega.

- Pored nas je sjedila grupa turista kojima je smetalo njegovo ponašanje pa je jedan od muškaraca zatražio konobara da Edina izbace iz lokala ili će to on učiniti. Konobar je odmah nazvao šefa i telefon dodao Edinu. On je odmah prestao pričati. Kad je poklopio, samo se pokupio i otišao. Nismo vidjeli kuda je išao. Nije ga bilo jedno desetak minuta, ali onda se vratio i ponovno počeo pričati gluposti na engleskom - kaže čitatelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:19

Cijelo vrijeme je pio pivu, a oko vrata nosio sunčane naočale. Mladi Nijemac, koji se brzo nakon toga zatekao u Sedićevoj blizini, Edinu je pohvalio frizuru. No to se njemu očito nije dopalo jer ih je on, nakon što su oni krenuli, počeo pratiti. Kad ga je Nijemac upitao zašto ih slijedi, Edin mu je zabio nož u srce. Ozlijeđeni mladić je nakon toga pobjegao s prijateljima na terasu jednog kafića u Ulici Mala Vala, gdje su mu pružili pomoć. Hitna pomoć je uspjela reanimirati mladića te ga je prevezla u pulsku bolnicu, u kojoj je sljedećeg jutra u 1.45 sati preminuo. Ubojica je pobjegao, no pronašli su ga dva sata kasnije na plaži u kampu. Iako na početku nije radio probleme, kad su ga policijski službenici počeli privoditi u maricu, počeo se otimati i vikati. U petak su ga priveli u pritvorsku jedinicu PU istarske, a potom na Županijski sud u Puli. Sutkinja istrage odredila mu je jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tko je Edin Sedić? 'Skitao je Pulom i žicao cigarete i novac'
Tko je Edin Sedić? 'Skitao je Pulom i žicao cigarete i novac'

Sud mu je odredio i branitelja po službenoj dužnosti Pavla Peršića, koji je rekao da će se obrana žaliti na rješenje o provođenju istrage, kao i na rješenje o određivanju istražnog zatvora. Edin Sedić se u istrazi branio šutnjom. Njegovi poznanici kasnije su ispričali da je Edin uvijek bio pomalo čudan i da je znao po Puli žicati cigarete. Od ranije ima prijave zbog maltretiranja susjeda.     

Ubio ga je zbog kose? Nijemac mu hvalio frizuru, Edo ga izbo
Ubio ga je zbog kose? Nijemac mu hvalio frizuru, Edo ga izbo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović