Obavijesti

News

Komentari 0

Ubojstvo novinarke: Malta je uhitila posrednika u likvidaciji

Ubojstvo novinarke: Malta je uhitila posrednika u likvidaciji

Times of Malta prenosi da su stručnjaci Europola, europske policijske organizacije, sudjelovali u prikupljanju dokaza koji su bili u posjedu posrednika...

VIDEO

Muškarac osumnjičen za posredovanje u ubojstvu najpoznatije novinarke koja se bavila istraživanjem korupcije Daphne Caruane Galizije uhićen je, objavili su u utorak policijski izvori i to bi moglo predstavljati veliki iskorak u istrazi.

Vjeruje se da je posrednik povezao osobu osumnjičenu da je naručila njezino ubojstvo s muškarcima optuženima za njezino ubojstvo, kao i s onima koji su nabavili eksplozivnu napravu korištenu u ubojstvu.

List Times of Malta u utorak je prenio da vlada razmatra mogućnost pomilovanja ako posrednik dovede istražitelje do organizatora ubojstva.

Activists place photos of assassinated anti-corruption journalist Caruana Galizia together with flowers, candles and protest posters, in the entrance of Malta

Policijski izvor s izravnim saznanjima o tome kazao je kako je osoba uhićena u četvrtak u okviru zasebne istrage.

Times of Malta prenosi da su stručnjaci Europola, europske policijske organizacije, sudjelovali u prikupljanju dokaza koji su bili u posjedu posrednika.

Caruana Galizia, koja je pisala blog o korupciji, ubijena je automobilom bombom u trenutku dok je napuštala svoj dom u blizini glavnog grada Vallette u listopadu 2017.

To je ubojstvo šokiralo Europu i postavilo pitanja o vladavini zakona na tom mediteranskom otoku.

Trojica muškaraca za koje se sumnja da su počinili ubojstvo uhićeni su u prosincu nakon ubojstva.

Premijer Joseph Muscat rekao je u nedjelju da želi punu istinu o tom ubojstvu čak i ako to bude značilo da vlada mora donijeti "teške odluke".

Malta će dati oprost osumnjičenome ako otkrije tko je naredio ubojstvo novinarke 

Malteške vlasti uhitile su muškarca osumnjičenog za posredovanje u ubojstvu novinarke Daphne Caruane Galizije, a premijer je rekao da će mu dati oprost ako otkrije tko je naredio ubojstvo.

Caruana Galizia, najpoznatija novinarka koja se bavila istraživanjem korupcije ubijena je automobilom bombom u trenutku dok je napuštala svoj dom u blizini glavnoga grada Vallette u listopadu 2017.

To je ubojstvo šokiralo Europu i postavilo pitanja o vladavini zakona na tom mediteranskom otoku.

Trojica muškaraca za koje se sumnja da su počinili ubojstvo uhićena su u prosincu nakon ubojstva, no vlasti dosad nisu utvrdile tko ga je naredio.

Premijer Joseph Muscat rekao je da je odluka o oprostu njegova te da se o njoj nije konzultirao s kabinetom.

"Obećanjem da ću prevrnuti svaki kutak i počinitelj neće ostati nekažnjen, tkogod da je", upozorio je premijer.

Obitelj Caruane Galizije nije to zasad komentirala.

Vjeruje se da je danas uhićeni posrednik povezao osobu osumnjičenu da je naručila ubojstvo novinarke s muškarcima optuženima za njezino ubojstvo, kao i s onima koji su nabavili eksplozivnu napravu korištenu u ubojstvu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.