Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubojstvo u Mostaru: Izrešetao prijatelja jer mu je bio dužan?

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Maloljetnik je u petak navečer ubio vršnjaka u automobilu, ostavio pušku i odšetao do policije. Tamo se prijavio, a policija ga je privela. Mladići su navodno bili prijatelji, a motiv ubojstva je dug

Kod nekadašnjeg rudnika na Vihovićima u Mostaru tinejdžer (17) u petak navečer iz puške je ubio vršnjaka u autu. Ostavio je pušku kraj njega i odšetao do policijske postaje.

Kad je maloljetni ubojica došao u postaju u Mostaru, policajci su zanijemili kad im je rekao da je ubio tinejdžera. Priveli su ga, a odmah su pojurili prema nekadašnjem rudniku ugljena u Vihovićima, iznad Mostara, gdje su zatekli izrešetanog mladića u Hyundaiju. Pored ubijenog policajci su našli automatsku pušku.

Navodno su vršnjaci bili prijatelji, a motiv ubojstva je dug. U policiji provjeravaju je li ubojica s Vihovića do Policijske uprave Mostar došao pješice, kako je i kazao, a također istražuju odakle mladiću automatska puška kojom je počinio stravičan zločin koji je šokirao stanovnike grada na Neretvi.

Inače, ubojičin otac ubio je 2009. crnogorskog državljanina, zbog čega je 2010. osuđen na 17 godina zatvora. Pobjegao je iz zatvora kad je bio na slobodnom vikendu, a policija je za njim raspisala tjeralicu.

Komentari (62)
  • Oca mu zatvorili na 17 g jer je ubio čovjeka i dali mu slibodan vikend.. Bravoooo

    2. 2. 2019,   19:07
  • Krasna obitelj, imao je od koga nauciti

    2. 2. 2019,   19:07
  • Gdje na svijetu ubojice imaju slobodan vikend? A sin ima automat? Ako su maloljetni kako su vozili? Od kud im auto. Mislim, imam dijete od 17 god pa se samo pitam.

    2. 2. 2019,   19:58