Obavijesti

News

Komentari 488

Ubojica je od odvjetnika tražio novac pa mu zapucao u glavu

Ubojica je od odvjetnika tražio novac pa mu zapucao u glavu
21

Vlatko Vidaković, najpoznatiji kao sudac tv serijala Sudnica, ubijen je u svom odvjetničkom uredu u Osijeku. Ubojica je presudio i sebi ispalivši si metak u čelo

VIDEO

Odvjetnik Vlatko Vidaković ubijen je u ponedjeljak u 8.30 ujutro u svom odvjetničkom uredu u Osijeku. U njega je ubojica ispalio tri metka od kojih jedan u glavu. Vidaković je, inače, široj javnosti poznat po ulozi suca u televizijskom serijalu Sudnica.

Ubojica Vlatka Vidakovića je navodno Viktor Tolj, kojega je ubijeni odvjetnik branio u slučaju otmice Vjenceslava Arambašića i za koju je Tolj dobio tri godine zatvora. Nakon ubojstva odvjetnika, Tolj je hicem u glavu ubio i sebe.

Neslužbeno doznajemo da je ubojica Viktor Tolj vlasnik poslovnog prostora u kojem je odvjetnički ured ubijenog Vidakovića.

Prema riječima državnog odvjetnika Miroslava Kraljevića, sa sigurnošću se može potvrditi da je policija u uredu ubijenog odvjetnika Vlatka Vidakovića pronašla dva tijela.

- Pretpostavlja se da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu. U slučaj nisu bili uključeni drugi ljudi, a o motivima je još rano govoriti - rekao je Kraljević.

Prepirka zbog novca

U vrijeme ubojstva u uredu je bio i Perko Jurić, Vidakovićev poslovni partner koji se s ubojicom Viktorom Toljom prepirao jer je on od Vidakovića tražio novac.

Ubojica se na mjesto zločina dovezao rent a carom zagrebačkih registarskih oznaka. Parkirao ga je dvadesetak metara od ureda, u Školskoj ulici, inače vrlo frekventnom području u blizini osnovne škole i najveće gradske tržnice.

Screenshot RTL

''Kći je utrčala i molila da zovemo policiju i Hitnu''

Svjedoci tvrde da je vježbenica iz ureda u osječkoj Radićevoj ulici uspjela pobjeći. Kako doznajemo, riječ je o odvjetnikovoj kćerki Vlatki.

U očnoj optici koja se nalazi vrata do ureda kažu da nisu čuli prvi pucanj.

- Onda nam je uspaničeno uletjela vježbenica za koju uopće nismo znali da je odvjetnikova kći, uspaničeno vičući da joj pucaju u tatu i moleći nas da nazovemo policiju i Hitnu. Tada samo čuli još dva pucnja iz odvjetničkog ureda i gužvu koja je uslijedila bijegom ubojica - kažu u očnoj optici Visus.

Pokretanje videa...

PIXSELL 01:12

Prije dvije godine u Osijeku izboden odvjetnik

Prije dvije godine u Osijeku je ubijen i odvjetnik Lujo Medvidović kada ga je ubojica početkom siječnja 2013. nasmrt izbo nožem. Nekoliko godina ranije ispred ureda odvjetnika Radoslava Arambašića morala je intervenirati specijalna policija jer je muškarac, inače odvjetnikov klijent, prijetio njegovim ubojstvom.

'Bio je među pet najpametnijih odvjetnika'

- Za Vlatka odgovorno mogu ustvrditi da je bio među pet najpametnijih hrvatskih odvjetnika, a prije odvjetničke karijere bio je vrlo uspješan sudac na osječkom Općinskom sudu - rekao je Dubravko Marjanović , predsjednik osječke odvjetničke komore.

'Ubio ga je čovjek koji ga je tražio pravne savjete'

Mato Palić , šef katedre Ustavnog prava na osječkom Pravnom fakultetu nam je ispričao da je po završetku fakulteta svoj prvi posao imao kao vježbenik u Vidakovićevom odvjetničkom uredu

- Ako postoji moralna i ispravna osoba za koju se bez ikakvih rezervi može reći da je odgovoran, kao i dobar čovjek, onda je to upravo ubijeni Vidaković. Što na ovome primjeru mogu pomisliti svi oni koji odgovorno i savjesno rade svoj posao? Vidakovića je ubio čovjek koji je od njega tražio pravne savjete - rekao je profesor Palić.

Odvjetnici u šoku: Ovo je već osmi ubijeni kolega od 1972.

Hrvatska odvjetnička komora je u priopćenju povodom ubojstva kolege Vlatka Vidakovića u Osijeku izrazila potresenost, ogorčenje i zgražanje nad činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoj posao.

- Nadamo se da će javnost osuditi ovo podmuklo ubojstvo. Hrvatska odvjetnička komora i ovim putem, u ime svih odvjetnika Hrvatske, izražava sućut obitelji pokojnog kolege Vlatka Vidakovića

Počinjeni zločin nije samo zločin prema našem kolegi Vlatku Vidakoviću, prema njegovoj obitelji i kolegama, već je i zločin prema odvjetništvu u cjelini. Hrvatska odvjetnička komora izražava duboku zabrinutost zbog već gotovo redovitih napada na odvjetnike u obavljanju njihove službe, od kojih su neki, na žalost, završili smrću odvjetnika. Sa žalošću i protestom moramo naglasiti da je ovo već osmi ubijeni odvjetnik u obavljanju odvjetničke službe od 1972. do danas, a od 1993. do danas teže je fizički napadnuto petnaest odvjetnika. Zabrinjavajuće je da većina napadača nikada nije otkrivena - poručili su iz Hrvatske odvjetničke komore u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 488
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina