Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubojstvo Đurekovića: Josipu Perkoviću 30 godina zatvora

None Foto: MICHAELA REHLE

Podsjetimo, Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo ranije je tvrdio kako je Perković trebao izaći 2028, nakon 15 godina zatvora te da su to potvrdile njemačke vlasti...

Josip Perković koji je u Njemačkoj osuđen za ubojstvo emigranta Stjepana Đurekovića, dobio je u Zagrebu kaznu od 30 godina zatvora, javlja N1.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prevelo je doživotnu kaznu koja je Perkoviću izrečena u Njemačkoj u tridesetogodišnju koju će odslužiti u Hrvatskoj, u to će se uračunati vrijeme koje je već proveo u pritvoru i zatvoru.  Sud smatra da se u izricanju kazne treba primijeniti zakon koji je trenutno na snazi. Obrana ima pravo žalbe Vrhovnom sudu. 

Podsjetimo, Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo ranije je tvrdio kako je Perković trebao izaći 2028, nakon 15 godina zatvora te da su to potvrdile njemačke vlasti..

Josip Perković ima 73 godine.

Komentari (97)
  • Kada će se već jednom početi sa otkopavanjem jama i suočavanje sa tim barbarskim zločinima?!?! Plenkoviću, zašto to odlažete i tako osobno štitite najokrutnije zločine....ZAŠTO? Nadam se da nema i osobnih razloga, ali tko zna?

    14. 12. 2018,   11:00
  • E moj Nobilo. Nije ti to RH sudstvo da zajedno jedete, pijete i usput dogovarate kazne. Tipa 15 godina, pa dobro vladanje 7 godina ranije, pa pomilovanje predsjednice i vidi čuda oslobođen.

    14. 12. 2018,   10:32
  • Bolje da ostane u Njemackoj,nego da ga mi moramo hraniti.

    14. 12. 2018,   10:27