Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubola je dječaka nožem u vrat, satima su krv prali sa pločnika

None Foto: screenshot/

Dječak (7), učenik prvog razreda kojeg je jučer izbola žena (75) na ulici u Baselu kosovski je Albanac. Maleni je ležao u lokvi krvi kad ga je pronašla učiteljica koja je ondje slučajno prolazila na biciklu

Ubijeni sedmogodišnji dječačić I.M., pronađen jučer u lokvi krvi na cesti u Baselu, nije uspio preživjeti unatoč velikom trudu liječnika. Podlegao je ranama, a njegova majka satima nije znala gdje joj je sin. Očajna je i zasad ništa ne govori za medije.

 Majka je inače svakog dana išla po dijete u školu, ali jučer nije mogla jer joj je mlađe dijete bilo bolesno.

Jedan od prijatelja obitelji kazao je da je majka tek oko 20 sati saznala da je njen sin izboden. Do tada je mislila da je dječaka udario automobil.

Swiss police officers stand at a crime scene in Schaffhausen VRAĆAO SE IZ ŠKOLE Strava u Baselu: Žena (75) na ulici izbola dječaka (7) nasmrt!

Dječak je, pišu švicarski mediji, kosovski Albanac a njegova majka je prije sedam godina došla u Švicarsku. Otac mu je odrastao u Baselu.

Na mjestu gdje je žena (75) zarila nož u vrat nesretnog dječaka šokirani građani ostavljaju cvijeće i pale svijeće tugujući za malenim. Cvjetna planina na mjestu događaja raste svake minute...

Neki svjedoci kažu da su u jednom trenutku čuli vrisak, ali sve do dolaska hitnih službi uopće nisu pomislili da se dogodila tragedija s obzirom da je u neposrednoj blizini škola i djeca onuda neprestano prolaze pa često znaju biti glasna.

'Ovo je inače miran kraj, živim ovdje već 20 godina'

Prema izvještajima lokalnih medija, dijete je imalo povrede u predjelu vrata i ležalo je u lokvi krvi. Ubrzo je na lice mjesta došli policija, ali i vatrogasci, koji su morali prati krv sa pločnika. Dječaka je kako leži na cesti 200 metara od škole pronašla učiteljica koja je prolazila onuda na biciklu.

– Nevjerojatno kako je nekome moglo da padne napamet ovako nešto učiniti. Živim ovdje 20 godina, ovo je vrlo miran kraj i nikada ništa slično nisam doživio – izjavio je vlasnik obližnje mesnice. 

Mnogi roditelji čija su djeca dosad išla pješice u školu sada ih više ne puštaju, već ih oni voze automobilima.

Motiv ubojstva je potpuno nejasan, a žena koja je dječaka izbola na smrt u sred bijela dana predala se policiji. Rekla je da je ona napala dijete, a nije otkrila razlog svog čina.

Kriminalistička policija i Institut za pravnu medicinu intenzivno rade na slučaju

 - Ne znamo u kakvom je odnosu navodni počinitelj s djetetom -  rekao je inspektor Peter Gill. Zato policija traži pomoć od ljudi, da im dojave ako bilo što znaju.

U subotu u 14 sati u Baselu održat će se pogrebni marš za ubijenog dječaka.

Komentari (48)
  • Nazalos zivim u Baselu u ovome ogavnom trenutku,mali andeo nije mogao nista skriviti toj zeni/sotoni,i ako Vas zanima Osoba koja je pocinila ovo djelo je Svicarka pa se pretpostavlja da bi napad mogao biti rasisticki ali nije utvrdeno. A to sto se pise o pranju krvi satima ljudi shvatite ovakve stvari se ovdje ne pamte i ne dogadaju ovo je strahota i zalost za cijeli Basel.. Andelu malom laka ova usrana zemlja i neka obitelj skupi snagu za dalje.pozz

    22. 3. 2019,   12:41
  • Dusa mala, sta je on mogao kome da skrivi! Pocivaj u miru pile drago i igraj se s andjelima:(

    22. 3. 2019,   11:50
  • zanima me koje je nacionalnosti zena koja je napala djecaka

    22. 3. 2019,   11:58