Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Učenici umjesto ljetne prakse svaki dan popravljaju školu

None Foto: Ivana Ivanović/Pixsell 5

Kad se male ruke slože: Čak 150 učenika splitske elektrotehničke škole uređuje 600 kvadrata učionica i laboratorija za sljedeću godinu. Vrijedno rade unatoč 30°C

U jednoj učionici Ante i Frane krpaju električne instalacije. U drugoj Andrej, Filip, Ivan i Josip postavljaju internetski kabel, a u susjednoj Nediljko brusi strop.

Tako izgleda svaki “radni dan” učenika u Elektrotehničkoj školi u Teslinoj ulici. Njima je škola, umjesto obavezne ljetne prakse, predložila rad u školi, a to su učenici bez problema prihvatili.

- Od Županije smo za obnovu derutnih prostora dobili samo 200.000 kuna, a treba nam šest puta više. Na ovaj način smo amortizirali troškove rada, a i naši učenici odrađuju praksu - rekao je voditelj radova i profesor Igor Radanović.

Iako je temperatura oko 30 stupnjeva, vrijedni učenici marljivo odrađuju poslove, a pomažu im i profesori.

Uređuju prostore Obrtničke škole koja se odselila iz 112 godina stare zgrade i koje će sljedeće godine koristiti njihova škola. Rade od 8.30 do 15.30, a angažirano ih je 150.

Komentari (66)
  • Učenici svaka čast !! Najbolje se cijeni i čuva ono što ste svojim radom učinili !! Nadam se da će te biti ponosni na svoj rad kao što će biti roditelji ponosni na vas !! Ulovite i malo vremena za okupati se brzo će proći ljeto :):)

    9. 7. 2013,   20:42
  • Dobro san ispa s špatulon ... Sve je to s interneta bajno i sjajno ali trebate doci vidjeti tu prasinu koja se ne vidi na fotografijama i taj trud ... no_game nitko se ne smije sramiti rada može se samo sramiti nerada ..iskreno ovo radim s guštom

    9. 7. 2013,   21:52
  • za svaku pohvalu!!!!

    9. 7. 2013,   20:40