Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ucijenjeni svećenik nasjeo je na izjave ljubavi 21-godišnjakinje

U međuvremenu ju je navodno pokušavao izvući iz lošeg društva, da bi mu ona, kada je napunila 20 godina, rekla da ga voli i da s njim želi seks. Popustio je jednu večer dok su u župnoj kući i pili misno vino

S. K. (21) iz Modriče koja je uz još tri muškarca osumnjičena za ucjenu katoličkog svećenika u BiH, godinama ga je 'obrađivala' i izjavljivala mu ljubav dok nije pristao spavati s njom. 

U izjavi, koja je opisana u prijedlogu za određivanje pritvora S. K. i njenom dečku A. V. (27) iz Doboja, katolički svećenik iz Modriče I. K. od kojeg je ucjenom snimkama seksa iznuđeno 250 tisuća konvertibilnih maraka, detaljno je opisao da je S.K.. upoznao kao maloljetnicu, pišu Novosti.rs.

Sprijateljili su se, a ona je od njega posudila 7000 KM. Već tada mu je predlagala da stupe u ljubavnu vezu, što je on odbio.

U međuvremenu ju je navodno pokušavao izvući iz lošeg društva, da bi mu ona, kada je napunila 20 godina, rekla da ga voli i da s njim želi seks.

Iako se opirao, s njom se ipak sastao u župnoj kući u kojoj je tada stanovao. Pili su alkohol i ona je navaljivala, pa su na kraju otišli u spavaću sobu.

- Lisicama ga je vezala za stolicu, a preko glave mu stavila fantomku pod izgovorom da se stidi da je vidi golu - navodi se u prijedlogu za pritvor osumnjičenima.

Navodi se da je I. K. osjetio još neke korake u sobi, a kada je pitao da li je još neko tu, odgovora nije bilo. Prešli su na krevet i I. K. je imao kraći seks sa ženom.

Mjesec dana kasnije saznao je da je to bila druga djevojka, a da je S. K. sve snimala u namjeri da ga ucjene i izvuku novac.

S. K. mu je prvo tražila 30 tisuća KM, ali je on to odbio znajući da mu se na snimci ne vidi lice.

Nakon seksa razmijenili brojeve

Tri mjeseca kasnije S. K. je sreo u restoranu  i za susjednim stolom mu je pokazala djevojku i rekla da je to ona što je bila sa njim. Upoznali su se, razmijenili brojeve, i poslije tri dana djevojka je došla u njegov župni ured na piće. Pili su misno vino i I. K. tvrdi da se poslije jedne čaše osjećao drogirano.

Djevojka je to iskoristila, popela se na njega i seksali su se, da bi ga ujutro pozvala i tražila 100 tisuća KM kako ne bi objavila snimku.

Ona je prvo negirala da stoji iza toga, a kasnije ga je počela ucjenjivati, pa joj je u više navrata isplatio 156 tisuća KM. Da bi je isplatio, navodno je posuđivao novac od prijatelja, a čak je podigao i novac od životnog osiguranja.
S. K. ga je u rujnu 2016. molila za oproštaj.

Svećeniku pukao film

Govorila je da će vratiti novce, da ga voli i da se želi za njega udati. Tražio je da ga ostavi na miru, ali je ona onda počela naručivati bunde, mobitele i ostale stvari na njegovu adresu i govorila mu je da to mora platiti ili će imati problema. Rekla mu je i da je u vezi sa A. V. , pa su ga njih dvoje počeli ucjenjivati.

A. V.  je, kako se navodi, isplatio 60 tisuća KM i 4 tisuće eura, a dao mu je i svoje vozilo Audi A4. Ucjenjivanje i prijetnje svim i svačim nastavile su se i narednih mjeseci, i kada više nije mogao izdržati pritisak sve je prijavio policiji.

S. K. i A. V. uhićeni su sredinom kolovoza u akciji “Steroid”, a zbog sumnje da je sudjelovao u ucjeni kasnije je uhićen i M. J. Rješenjem Osnovnog suda u Doboju svima je određen pritvor, a na teret im se stavlja kazneno djelo ucjene za koju im prijeti zatvorska kazna od jedne do 10 godina.

Komentari (112)
  • eto župljani, vidite kamo ide vaš novac

    20. 9. 2017,   22:12
  • Halo. Pa odakle toliki novci? I to u svecenika.

    20. 9. 2017,   22:23
  • Odkud sveceniku toliki novci? Narod u bosni nema sta jest a ovaj pun ko dzajic.

    20. 9. 2017,   23:43