Obavijesti

News

Komentari 15

Roditelji: "Zar smo se za to borili? Da prosimo za lijek?"

Roditelji: "Zar smo se za to borili? Da prosimo za lijek?"
10

Koalicija udruga u zdravstvu i Udruga Kolibrići održala je prijepodne na Markovu trgu prosvjed i konferenciju za novinare sa zahtjevom da se odobre sredstva za nabavu novog lijeka Spinraze

VIDEO

Uoči prosvjeda roditelja djece oboljele od spinalne mišićne atrofije, ministar zdravstva Milan Kujundžić poručio je u četvrtak da će Ministarstvo učiniti sve što može, poštujući pravila struke, kako bi oboljela djeca dobila novi efikasni lijek za tu bolest.

"S roditeljima sam u kontaktu, razumijem njihove nade i očekivanja od toga lijeka i učinit ćemo sve što se može, ali pri tome poštujući pravila struke i mogućnosti koje se otvaraju u sustavu medicine", izjavio je Kujundžić uoči sjednice Vlade. Kasnije je došao među roditelje i Koaliciju udruga u zdravstvu i Udruga Kolibrići koji su prosvjedovali na Markovu trgu sa zahtjevom da se odobre sredstva za nabavu novog lijeka Spinraze za liječenje spinalne mišićne atrofije za sve oboljele za koje se procjeni da bi lijek mogao imati pozitivan učinak na progresiju bolesti.

Novinarka Maja Sever na Twitteru je objavila kako je Kujundžić nije uspio uvjeriti roditelje kako nema razloga za prosvjed. 

- Vrijedni smo i hoćemo raditi. Zar smo se za ovo borili? Zar je otac od mog zeta poginuo da mu unuče prosi? - pitala je jedna od prosvjednica ministra koji nije odgovorio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radi se o vrlo skupom lijeku jer jedna doza stoji 640.000 kuna. 

Kujundžić je komentirao i nedostatak radiologa u splitskoj bolnici zbog kojih bi se Radiologija u tom gradu mogla naći u vrlo teškoj situaciji ako ministar svojim potpisom ne produlji od siječnja iduće godine rad petorici radiologa iz KBC-a Split koji su već u mirovini.  

"Tamo gdje su ljudi potrebni, bit će im produžen radni odnos, a u ostalim slučajevima neće. Vidjet ćemo analizu - koliko tko radi i što radi i odlučivat će se o svakom pojedinačnom slučaju. Nema grupnih odluka", poručio je Kujundžić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović