Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Učio 15-godišnjeg sina voziti autocestom Zagreb-Lipovac!

Policija je u srijedu izvijestila kako su jučer oko podneva kod odmorišta Rastovica na autocesti zatekli 15-godišnjaka za volanom automobila, koji je vozio uz odobrenje 42-godišnjeg oca

Dječaka od 15 godina nesavjesni je otac sa suvozačkog mjesta učio voziti automobil autocestom Zagreb-Lipovac u smjeru Zagreba, zbog čega je prekršajno kažnjen s 3.000 kuna, a optužni prijedlog slijedi i protiv njegova maloljetnog sina.

Vukovarsko-srijemska policija u srijedu je izvijestila kako su jučer oko podneva prometni policajci kod odmorišta Rastovica na autocesti zatekli 15-godišnjaka za volanom automobila daruvarskih registracija, koji je vozio uz odobrenje 42-godišnjeg oca koji je sjedio na suvozačkom mjestu.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv maoljetnika slijedi podnošenje optužnog prijedloga i dostava obavijesti nadležnom centru za socijalnu skrb.

Njegovu ocu je na mjestu događaja izdan prekršajni nalog te mu je izrečena kazna u iznosu od 3000 kuna.

- Maloljetnik je grubo prekršio prometne propise u prisutnosti roditelja, koji je bio dužan poduzeti mjere roditeljske skrbi te spriječiti i ne dozvoliti činjenje prekršaja, zbog čega se upozoravaju svi sudionici u prometu da poštuju prometne propise, da se brinu o zaštiti i dobrobiti djece i maloljetnika ne izlažući ih opasnostima, a samim tim i druge sudionike u prometu, ističu iz vkovarsko-srijemske policije.

Komentari (69)
  • Koliko već puta vidio kako malo dijete drže u krilu za volanom i voze ili mama na mjestu suvozača drži dijete u krilu-ili dijete stoji izmedu dva sica odozada-pa jesu li ti ljudi normalni!???Jel oni uopće misle na svoju djecu i posljedice-da pri maloj brzini kod udarca inercijom tijelo dobija toliko puta veću težinu da je nemoguće zadržati to dijete-ni najjači bilder to nebi uspio-a da ne govorim o malo većim brzinama-dakle gubitak djeteta 100%!!!Stvarno nerijedak slučaj da to vidim!!!

    28. 8. 2019,   13:24
  • Malu kaznu je dobio.

    28. 8. 2019,   13:26
  • 3000 kn? Pa nije ni čudo da se svašta događa..... Ne samo da je novčana kazna mala, nego ga je trebalo suditi za izazivanje potencijalno po smrt opasnih radnji, prijaviti ga Centru za socijalni rad jer je doveo u opasnost vlastito dijete i tretirati ga kao neodgovornog roditelja itd..... naše kazne su takve da te mame da radiš piz..rije. Užas

    28. 8. 2019,   13:43