Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Učitelj je sa 1,68 promila ošamario učenika u školi

None Foto: M. Tironi

Nastavnik OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću je prošli četvrtak u hodniku odalamio učenika (13) misleći da ga je bocnuo po leđima. Lakše ga je ozlijedio

Da, udario sam ga. Ponovno bih to učinio da mi opet takne brata. Da nisam tako postupio, on bi ponovno pijan došao u školu i nastavio tući klince, ovo mu nije prvi put, rekao nam je u ponedjeljak Danijel Rivić (24). Prošli četvrtak je ispred Osnovne škole Ljudevita Gaja u Zaprešiću šakom u glavu udario nastavnika tjelesnog odgoja Zdenka Gojaka (51).
- Brat je došao doma iz škole i plakao jer ga je Gojak ošamario. Na licu mu se još vidio otisak dlana. Tjedan dana prije koljenom ga je nekoliko puta gurnuo u dvorani dok je vezao žnirance na nogometu - kaže Rivić.
Njegov mlađi brat (13) učenik je 6. razreda. Kako je ispričao roditeljima, u četvrtak je na hodniku njegov kolega bocnuo prstom Gojaka u leđa i okrenuo glavu. Gojak se okrenuo i ošamario prvoga, koji je bio iza njega. Lakše ozlijeđenog učenika majka je odvela kod liječnika. U bolnici je, s masnicom na oku, završio i nastavnik. No policajci su ga alkotestirali. Imao je 1,68 promila alkohola!
- Protiv Rivića ćemo podnijeti prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira, a protiv nastavnika kaznenu zbog nanošenja ozljeda maloljetniku - kažu u policiji.
Ravnateljica škole Đurđica Šepac rekla je kako je nastavnik na bolovanju, ali i da će ga suspendirati. O navodnom višegodišnjem problemu s njim zbog alkohola nije željela pričati. Nije htjela potvrditi ni da je prije maltretirao đake. Kaže da je to interna stvar. Rivić tvrdi kako Gojak, osim što tuče učenike, djevojčice navodno dira za stražnjicu.

POLICIJA: OŠ 'POJIŠAN' JE KAO I SVAKA DRUGA
Iz policije kažu kako su u zadnje dvije godine više puta bili u OŠ “Pojišan”, većinom zbog uništavanja stvari i manjih ozljeda u tučnjavama. Za video u kojem se učenici tuku i razbijaju školu čuli su prije godinu dana. Kažu da je škola kao svaka druga i da učenici žele privući pozornost.

Komentari (23)
  • a sad mi je jasno zakaj su prof.Gojaka oduvijek zvali Hitler...

    16. 3. 2009,   19:27
  • u mojoj školi jedna ženska nabila popa nogom u guzicu,i on joj razvalio šamarčinu da se ruku poznala,ali kod nas nije bilo policije

    16. 3. 2009,   19:06
  • a nije ga rukom ošamario ??

    16. 3. 2009,   19:01