Obavijesti

News

Komentari 19

'Učitelji i učenici sada konačno mogu pokazati ono što znaju'

'Učitelji i učenici sada konačno mogu pokazati ono što znaju'
4

OPRAVDALI POVJERENJE: Naše škole zaslužuju pažnju i super je da im 24sata tu pažnju pruža. Nadam se da ćemo i dalje imati prilike čitati o dobrim pričama

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Ugodno sam se iznenadila primijetivši da projekt “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” objavljuje 100. izdanje. Jasno se sjećam početka i skeptičnih komentara kolega: “Ah, opet novinari misle da sve znaju o obrazovanju, pa će biti svakakvih mračnih tekstova samo za privlačenje pažnje”.

Nažalost, činjenica je da priče o školama i obrazovanju završavaju u medijima najčešće kad se radi o skandalima i lošim primjerima.

Kako sam ja “klasa optimist”, odlučila sam timu projekta dati priliku da pokažu što misle, pa da vidimo što oni podrazumijevaju pod “Boljim obrazovanjem, boljom Hrvatskom”. I da, opravdali su povjerenje i moje optimistične nade da zaista možemo bolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” meni znači priliku za sve škole, učitelje, učenike i roditelje da pokažu što znaju, što rade, kakve aktivnosti i projekte osmišljavaju. Priliku da odškrinu vrata svojih učionica i pokažu mala čuda koja se tamo događaju, kako djeca otkrivaju i uče, kako se igraju i zabavljaju te kolika je količina pozitivne energije koju učitelji ulažu u obrazovanje.

Drago mi je da javnost ima priliku čitati o primjerima iz raznih hrvatskih škola, od kojih su udaljeni više stotina kilometara i za koje možda nikad ne bi čuli da nema ovog projekta. Veselim se svakom uspjehu učenika i učitelja te vjerujem da svaki njihov uspjeh zaslužuje i pažnju medija. Projekt “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” pokazuje da su učenici i učitelji nepatvorene medijske zvijezde s pravim zvjezdanim tragom iza i ispred sebe - tragom koji je iscrtan dječjim radovima, popločen računalnim programima, oživljen dramskim i glazbenim pričama te osvijetljen međunarodnim projektima. Da, naše škole zaslužuju pažnju i super je da im 24sata tu pažnju pruža.

Nadam se da ćemo još dugo imati prilike čitati o dobrim pričama iz svijeta obrazovanja jer ih još puno ima neispričanih.

Podržao nas je i poznati znanstvenik dr. Ivica Đikić

Svjetski priznati hrvatski znanstvenik dr. Ivica Đikić, koji traga za lijekom protiv raka, podržao je našu akciju. Đikić je u ekskluzivnoj kolumni za 24sata upozorio kako je utjecaj politike na obrazovanje u Hrvatskoj poguban.

Petar Glebov / PIXSELL

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor