Obavijesti

News

Komentari 196

Učitelji su od sutra u štrajku: Svako dijete mora biti zbrinuto

U osnovnim školama gdje imamo malu djecu osigurat će se čuvanje djece, a jednako tako osigurat će se čuvanje djece s poteškoćama u razvoju, rekao je Branimir Mihalinec

VIDEO

Sindikalisti su nakon propalog pokušaja mirenja u Vladi najavili kako od sutra kreću u štrajk, zbog čega se roditelji diljem države pitaju što će biti s njihovom djecom u četvrtak i dane štrajka.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Branimir Mihalinec 10:34

- U osnovnim školama gdje imamo malu djecu osigurat će se čuvanje djece, a jednako tako osigurat će se čuvanje djece s poteškoćama u razvoju - najavio je Branimir Mihalinec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tu djecu ne želimo ostaviti da ne budu zbrinuta - rekao je i dodao da "ovo nije štrajk protiv njih niti njihove djece, ovo je štrajk za dostojanstvo njihovih učitelja i to trebaju podržati. Njihova djeca sigurno neće imati nikakve štete".

Ništa od mirenja, sutra štrajk. Ministrica Divjak: Ljuta sam!
Ništa od mirenja, sutra  štrajk. Ministrica Divjak: Ljuta sam!

Kako se doznaje neslužbeno, štrajk bi sutra trebao trajati od 8 do 13 sati prema uputama sindikata i štrajkaških odbora, a o ravnateljima i školama ovisit će kako će biti organizirana dežurstva za djecu.

- Mi nismo ti koji možemo pozvati roditelje da šalju djecu. Za djecu su odgovorni ravnatelji. Ja sam siguran i vjerujem da će preuzeti odgovornost, znajući da sutra neće nitko raditi. Neka ravnatelji procjene trebaju li zvati djecu u školu ili ne - rekao je Mihalinec.

'Možemo samo apelirati na roditelje da ne šalju djecu u školu'

Sanja Šprem, predjednica Hrvatskog sindikata učitelja, rekla nam je kako samo mogu apelirati na roditelje da ne šalju djecu u školu jer su od sutra svi u štrajku. 

- Obveza poslodavca, odnosno ravnatelja, je voditi računa o prihvatu djece tijekom štrajka. Za roditelje to znači da ravnatelj mora organizirati zbrinjavanje djece  - rekla je Šprem i dodala da očekuju ogroman odaziv učitelja.

Nakon cjelodnevnog štrajka u četvrtak, od petka se nastavlja cirkularni štrajk po županijama, što znači da će u svakoj županiji dio škola biti u štrajku, a dio raditi normalno. Još nema službenih uputa školama iz ministarstva o tome kako će se organizirati nastava.

Povjerenik mora dati ravnatelju upute za provedbu štrajka, a u školi je za vrijeme štrajka obvezan biti samo štrajkački odbor te djelatnici koji obavljaju poslove koji se po zakonu ne smiju prekidati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!