Obavijesti

News

Komentari 69

Učitelji škole u Sinju odlučili su s nastavom krenuti u petak

Učitelji škole u Sinju odlučili su s nastavom krenuti u petak
1

Učitelji u Osnovnoj školi Marka Marulića u Sinju odlučili su prekinuti štrajk i ponovno početi s normalnom nastavom, počevši s petkom, 29. studenog...

VIDEO

Ravnatelj Marko Križanac kaže nam kako u cijeloj priči nema ništa spektakularno te da je i do sada 50 posto učitelja držalo nastavu.

- Postojala je želja da se s normalnim radom u školi počne već u ponedjeljak, ali zbog štrajka održanog u Zagrebu ipak se odustalo od te ideje. Učitelji su ponajviše zabrinuti zbog gradiva učenika viših razreda, posebno osmaša kojima je dovoljno stresno što su na prekretnici života. Danas su se, nakon sastanka u zbornici, izjasnili da prekidaju štrajk. Mislim da je bio zadnji dan da svoju odluku prenesu čelnicima sindikata. Znam da će se sada svašta pričati, ali ja nikome nisam stvarao pritisak, dapače, rekao sam im da ako žele ustraju u svojim zahtjevima. Mi smo jedan vrlo dobar kolektiv. Kolege sam samo na kraju sastanka pitao što su odlučili. Čim su mi rekli, odluku sam objavio na internetskim stranicama škole – kazao nam je ravnatelj OŠ Marka Marulića, Marko Križanac.

Dodaje nam kako se tek trebaju zbrojiti koliki je zaostatak, no iz trenutačne pozicije, navodi nam, čini se da neće biti problema.

- Naravno, meni je drago da će djeca imati što manje nadoknade, ali tek se trebamo zbrojiti koliki je zaostatak u kojim predmetima i prema tome napraviti raspored i plan nadoknade. Ali mislim da neće biti velikih problema, možda ćemo nastavnu godinu morati produžiti koji dan. Tijekom proteklog razdoblja već smo dio gradiva i nadoknadili i tako anulirali problem. Što se tiče naših područnih škola, prvo je omjer kolegica koje rade i onih koje štrajkaju bio pola-pola, no na kraju je samo jedna ostala u štrajku, ostale su već ranije počele raditi – objašnjava nam Križanac.

Predstavnik sindikata u školi, Zdravko Bošnjak, nije želio puno komentirati. Kratko nam je kazao da i dalje podržavaju štrajk, i ako se najave neke nove štrajkaške aktivnosti da će opet sudjelovati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)