Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Do ispunjenja zahtjeva: Štrajk u svim školama svakog dana

None Foto: PIXSELL 6

Frontalni štrajk u svim školama u cijeloj zemlji nastavit će se svaki dan i to do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta. To nam je potvrdio i Branimir Mihalinec koji je rekao kako će više o svemu reći sutra

Sindikati su u ponedjeljak trebali imati konferenciju na kojoj su trebali objaviti daljnji plan štrajka koji je sutra u cijeloj Hrvatskoj, no otkazali su je iz pijeteta prema žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata.

Pogledajte video

A kako doznajemo od nastavnika, Sindikati su promijenili plan. Više nema cirkularnog modela po županijama nego će se štrajkati svaki dan u svim školama u cijeloj zemlji i to do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta, bez obzira što je Vlada najavila da dane u štrajku više neće plaćati. A ovu vijest na svojem Facebook profilu objavili su iz Osnovne škole Hreljin u Bakru.

Isto nam je potvrdio i Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

- Istina. Više o tome sutra - rekao je kratko Mihalinec.

- Štrajkat ćemo dok se ne ispune naši zahtjevi. Jednoglasna je to odluka oba sindikata - rekao je za Srednju.hr Nijaz Karić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Za 25. studenog Sindikati učitelja i zaposlenih u srednjim školama najvaljuju i još jedan veliki prosvjed.

Vodice: Ministrica Divjak sudjelovala je na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola VIDEO: DIVJAK IZBJEGAVALA PITANJE 'Vlada učiteljima nije dala baš najbolju ponudu. Za više nema'

Podsjetimo, sutra će biti 27. dan štrajka. Na posljednjim pregovorima Vlada im je ponudila povećanje osnovice za 6,12 posto, kao i svim javnim i državnim službenicima te, umjesto koeficijenta, dva posto dodatka na plaću od 1. srpnja, ukoliko do tad ne bude gotova analiza cjelokupnog sustava plaća.

Mihalinec: Borba za dostojanstvo nema cijene

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec u ponedjeljak navečer poslao je pismo članovima sindikata vezano uz frontalni nastavak štrajka do ispunjenja zahtjeva poručivši kako je izuzetno važno snažno odgovoriti Vladi te da borba za dostojanstvo nema cijene.

- Središnji odbor našeg Sindikata i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na današnjoj su zajedničkoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka od 19. studenog do ispunjenja zahtjeva.

Izuzetno je važno snažno odgovoriti Vladi Republike Hrvatske kako ne pristajemo na prijetnje, te da smo spremni boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja. Borba za dostojanstvo nema cijene", istaknuo je Mihalinec u pismu koje je objavljeno na društvenim mrežama.

- Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenja, dodao je.

U pismu je ponovio kako će u utorak na konferenciji za novinare objaviti rezultate izjašnjavanja o posljednjoj ponudi Vlade.

Također, najavio je da sindikati planiraju aktivnosti u vrijeme zasjedanja Europske pučke stranke u Zagrebu i da će uskoro organizirati prosvjed u Zagrebu na jednom od gradskih trgova.

Tema: Hrvatska

Komentari (827)
  • Kako bi bilo da cijeli privatni sektor krene štrajkat i prestane uplaćivati novce u proračun?

    18. 11. 2019,   20:52
  • Samo neka štrajkaju...moje dijete neće nadoknađivati sate subotama i ferijama...osobno ću posjetiti školu

    18. 11. 2019,   21:20
  • Na kraju buju vam roditelji neprijatelji. Kam s klincima dok roditelji rade?

    18. 11. 2019,   21:24