Obavijesti

News

Komentari 54

Učiteljica dva dana pohađala nastavu: 'Bila sam iscrpljena!'

Učiteljica dva dana pohađala nastavu: 'Bila sam iscrpljena!'
1

Alexis Wiggins je nakon 14 godina podučavanja sjela u klupe kako bi osjetila drugu stranu priče. Šokirala se dosadnom nastavom, a najviše ju je razočaralo - sjedenje

VIDEO

Svakog dana od ponedjeljka 3. studenog u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku. 

Toliko sam 'progledala' nakon ovog da bih se najradije vratila u svaki razred koji sam podučavala u posljednjih 14 godina i promijenila najmanje deset stvari, napisala je u svojem blogu Alexis Wiggins, učiteljica koja je dva dana provela prateći sve što radi dvoje učenika njezine škole. 

Alexis je 14 godina podučavala, da bi zatim preuzela novi zadatak - surađivala je s učenicima, učiteljima i drugim osobljem škole kako bi djeca postizala bolje rezultate. Kako bi vidjela funkcioniranje jednog dana učenika, ravnatelj škole joj je predložio da sama bude učenica na dva dana.

'Stalno sjedenje i pasivno slušanje me iscrpilo'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi dan je 'pohađala' 10. razred, a sljedeći 12. razred. Radila je sve što učenici trebaju raditi - zapisivati, pratiti nastavu, rješavati testove i sudjelovati u praktičnom radu. 

Već nakon prvog dana shvatila je koliko ju je jedan običan učenički dan umorio. 

- Doslovno sam sjedila u klupi čitav dan, a hodala sam samo kako bi promijenila razred. Učitelji se puno kreću, dok se učenici ne kreću gotovo uopće. Bila sam izmučena. Nakon nastave sam pokušala napraviti još neki posao za sljedeći dan - nisam uspjela. Zaspala sam u 20.30 - zaključila je.

'Kao učiteljica bi mjerila vrijeme u kojem ja govorim, a oni slušaju'

Osim više kretanja po razredu, učiteljica kaže kako bi uvela istezanja usred sata, ali mjerač vremena kako bi sama sebe ograničila u količini vremena tijekom kojeg priča ona, a učenici šute. Svaki sat počinjala bi pitanjima učenika o zadaći prethodnog dana i razgovorom o tome što ih je zbunilo ili što im nije jasno. 

- Tijekom dana sam jednostavno prestala brojati koliko puta su me učitelji opomenuli da budem tiho i da pratim nastavu. Jasno je da učitelji žele pametno iskoristiti svoje ograničeno vrijeme. Ali učenicima treba pauza i odmor te jednostavno promjena obrasca kako bi im um ostao aktivan i budan - piše Alexis.  

Zaključila je kako se trebala više i osobno zbližiti s učenicima, podijeliti s njima svoje emocije i iskustva te tako pridobiti njihovo povjerenje, ali i pažnju. 

Izvor: The Washington Post

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...