Obavijesti

News

Komentari 471

Ucjena zbog franka: Banke su objavile rat, a Vlada je u šoku!

Ucjena zbog franka: Banke su objavile rat, a Vlada je u šoku!
4

Hrvatske banke neće pozajmiti državi ni kune, pokušat će je baciti na koljena sve dok Ustavni sud ne stavi izvan snage zakon o konverziji kredita u švicarcima

VIDEO

Hrvatske poslovne banke neće pozajmiti državi ni kune, pokušat će je baciti na koljena sve dok Ustavni sud ne stavi izvan snage zakon o konverziji kredita u švicarcima. To je ratni plan bankara koji je procurio iz visokih bankarskih krugova, ekskluzivno nam je ispričao visoki izvor iz HNB-a.

U Vladi su šokirani prijetnjom banaka. Iako u Ministarstvu financije za sada nemaju komentara na inat banaka koje državi spremaju zatvoriti dotok novca, neslužbeno se doznaje da će država žestoko uzvratiti. 

HNB je, naime, informiran da je iz Vlade poručeno bankarima: 'Blokirate li nam kredite, javite svojima u Beču i Milanu da će država povući sve svoje plaće i mirovine iz vaših banaka'.  Prema našim izvorima, banke i HDZ navodno namještaju datum izbora kako bi Zakon o konverziji pao na Ustavnom sudu nakon čega bi nova vlast odustala od njega.

Lalovac: Zašto bi banke radile udar na tečaj?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, ministar financija Boris Lalovac je u četvrtak nakon sjednice Vlade rekao da ima informacije da će banke raditi određeni pritisak na tečaj. 

- Tu njihovu špekulaciju ne razumijem jer u Hrvatskoj ima eura. Postavlja se pitanje zašto rade udar na tečaj. Što se tiče likvidnosti Ministarstvo financija je likvidno i imamo arsenal. Mi želimo dugoročno surađivati s bankama, a oni moraju jasno reći žele li suradnju s hrvatskom državom i narodom - poručio je Lalovac i dodao: 'Naši stavovi su jasni. Branimo građane i njihova zaštita nam je na prvom mjestu. Maske su pale, banke ne zanimaju socijalni kriteriji, jer iako su imali tu mogućnost, nisu napravili ni jedan. Htjeli su se dogovoriti, to se danas već zna, sa sadašnjom opozicijom'.

'Bit će presedan ako Ustavni sud sruši zakon'

Dotakao se i moguće ustavne tužbe.

- Što se tiče ustavne tužbe vrlo je interesantno vidjeti kako će Ustavni sud donijeti odluku da ide protiv jednoglasne odluke Sabora. Mislim da bi to bio presedan, da donesu odluku da svi zastupnici ne znaju Ustav. Neka sud donese svoju odluku kakvu god - rekao je Lalovac. 

>>> Sve o bankarskom udaru na državu čitajte u tiskanom izdanju 24sata.

24sata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 471
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag