Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ucjenjivala Vladu domenom, pa je izgubila posao u Bruxellesu

Levak je vraćena u Hrvatsku, radit će u ravnateljstvu policije, a prijeti joj još i disciplinski postupak. Zbog želje da iskoristi registriranje domene za napredovanje u poslu, sada je izgubila i izdašnu plaću i domenu...

Službenica Jelena Levak o kojoj su 24sata prvi pisali jer je registrirala privatno domenu koja je državi potrebna za presjedanjem EU, ipak je sankcionirana.

Podsjetimo, Levak je bila savjetnica u Stalnom predstavništvu Hrvatske u Bruxellesu, a to mjesto je inače plaćeno između tri i tri pol tisuće eura mjesečno. Hrvatska će presjedati Vijećem EU u prvoj polovici 2020. godine, a za internet stranicu na kojoj bi bili svi podaci im je bila potrebna domena eu2020.hr. Međutim, tu domenu je već zauzela zaposlenica Levak. Ona je inače zaposlenica Ministarstva unutarnjih poslova koje ju je i poslalo u Bruxelles, a Ministarstvo vanjskih poslova je pokrenulo spor protiv nje.

Arbitražni sud je u lipnju oduzeo domenu Levak, a u spisu se navodi i da je ucjenjivala MUP tražeći dodatno napredovanje ako žele da prepuste domenu. Ona se branila da je domena bila slobodna i da ima pravo na nju. Nakon što joj je sud oduzeo domenu, iz Ministarstva unutarnjih poslova su nam danas odgovorili da su je povukli iz Bruxellesa, a prijeti joj i disciplinski postupak.

- Obavještavamo Vas kako je Ministarstvo unutarnjih poslova RH vezano uz ovaj slučaj zatražilo povlačenje policijske službenice iz Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri EU u Bruxelles te je ista, temeljem rješenja ovog Ministarstva, s danom 1. kolovoza 2018. godine vraćena na prijašnje radno mjesto u Ured glavnog ravnatelja policije, Službu za stratešku međunarodnu policijsku suradnju. Konačnu odluku o pokretanju disciplinskog postupka donijeti će, po utvrđivanju svih činjenica, glavni ravnatelj policije - stoji u odgovoru MUP-a.

Komentari (68)
  • Šta se treba desit da netko u državnoj upravi dobije baš otkaz. Kakvo prijašnje radno mjesto valjda otkaz treba dobit.

    28. 8. 2018,   13:54
  • Zamisli ti da ti objave i ime i prezime, i takvo jadno, pokvareno i podmuklo djelo i ti se sada normalno vratiš na posao. Pa ja bi se iz države odselio od sramote, išao bih na drugi kontinent i to da se kontinenti ne diraju međusobno..

    28. 8. 2018,   14:06
  • I zašto su ju vratili u policiju? To je isto državna služba! Trebalo joj je dati izvanredni otkaz.

    28. 8. 2018,   14:04