Obavijesti

News

Komentari 187

Udarcima je usmrtio mladića, a sad mlati čuvare po zatvorima

Udarcima je usmrtio mladića, a sad mlati čuvare po zatvorima
2

Joško Božić Kudrić iza rešetaka je jer je udarcem šakom u glavu usmrtio mladića. Udara i po zatvorima. I to već četvrti put. Čuvare je napadao u Splitu, Glini i Lepoglavi a u četvrtak i u zatvorskoj bolnici u Zagrebu

VIDEO

Dok je bio na pregledu kod liječnika u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) u Zagrebu Joško Božić Kudrić (36) iznenada je ustao i udarcem šakom u glavu nokautirao pravosudnog policajca. Ozlijeđenom čuvaru u pomoć je priskočio kolega pa su nekako uspjeli savladati razbijača. Otkako je u službi to je bio, neslužbeno doznajemo, treći napad na u četvrtak ozlijeđenog pravosudnog policajca. 

Ubio Nikolu (20), a njegova mu majka poručila: 'Proklet bio!'
Ubio Nikolu (20), a njegova mu majka poručila: 'Proklet bio!'

Božić Kudrića u ponedjeljak su u BOLS doveli iz Lepoglave gdje je također nasrnuo na pravosudnog policajca. Prije toga, unazad mjesec dana, čuvara je napao i u kaznionici u Glini a 31. kolovoza 2017. godine nasrnuo je na čuvara i u splitskom zatvoru na Bilicama. Kada ga je upozorio da se ne dovikuje s ostalim zatvorenicima Božić Kudrić ga je udario šakom u glavu. No pravosudni policajac se snašao i nekako je prije daljnjeg napada uspio zatvoriti vrata ćelije. Da su se zatvorenici domogli ključeva tko zna što se moglo dogoditi. Zbog tog napada protiv njega je podignuta i optužnica.

Podsjećamo, Božić Kudrić je u zatvoru završio jer je 18. studenoga 2015. više puta šakom u glavu udario Nikolu Krmeka (21) koji je od zadobivenih ozljeda preminuo. Na prvom suđenju, 2016. godine, bio je osuđen na osam godina zatvora. Sudac Županijskog suda u Splitu Slavko Lozina otegotnim je cijenio njegovu bogatu kriminalnu prošlost. Kako je naveo u obrazloženju nepravomoćne presude Božić Kudrić je od 2003. do tada imao 19 pravomoćnih presuda za krađu, razbojništvo, protupravno oduzimanje slobode, dovođenja u opasnost života i imovine.

Napao je zatvorskog čuvara u Splitu: Umalo došlo do kaosa...
Napao je zatvorskog čuvara u Splitu: Umalo došlo do kaosa...

Past će vam presuda kao kruška! - poručio je Božić-Kudrić sucu Lozini. I bio je u pravu. Vrhovni sud naložio je ponovno suđenje na kojem je, lani u rujnu, osuđen na pet godina zatvora. Nakon presude suca Slavka Lozine 2017. je završio u Lepoglavi gdje je i sam bio žrtva napada. 

Priručno izrađenim bodežom izbo ga je Stjepan Maurović (35). Prišao je Božić Kudriću s leđa  te mu improviziranim bodežom napravljenim od dijela drške od žlice i plastičnog nastavka drške od metle nanio ubodne rane po glavi, lijevoj ruci i leđima. 

Tomislav Miletić/Pixsell

On je 18. ožujka 2011., na gradilištu Zagrebgradnje u Palinovečkoj ulici u Zagrebu, hicima iz pištolja te sa 17 uboda nožem usmrtio svog poslovođu Srećka Radića (41). Za teško je ubojstvo dobio 23 godine zatvora, a za pokušaj ubojstva tri godine što je objedinjeno u kaznu od 25 godina zatvora. Uz to sutkinja mu je odredila obvezno psihijatrijsko liječenje. Vrhovni sud smanjio mu je kaznu na 16 godina. Maurovića su 22. prosinca 2017. pronašli mrtvog u njegovoj ćeliji u Kaznionici u Lepoglavi.

 


 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"