Obavijesti

News

Komentari 34

Udario ga je 13 puta batom i čekićem po glavi i ubo nožem

Udario ga je 13 puta batom i čekićem po glavi i ubo nožem
1

Navodno je krvavi pohod u 24-godišnjaka u stanu u Solinu trajao 15-ak minuta. Prvo je napao ženu, a onda se brutalno iživio na muškarcu. Ukrao je ručni sat, zlatni nakit, kovanici i čokoladice, upaljače i spajalice...

VIDEO

Na Županijskom sudu u Splitu u subotu je 24-godišnjem L. K.  iz Solina određen istražni zatvor. Sumnjiče ga za teško ubojstvo 92-godišnjeg Vicenca Uvodića na okrutan i podmukao način i iz koristoljublja, te pokušaj teškog ubojstva njegove 87-godišnje supruge Senke u Solinu.

Pokretanje videa...

00:20

Nakon što je osumnjičeni mladić rekao da nije kriv i da se ničega ne sjeća, određen mu je pritvor po tri zakonske osnove - zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, zatim zbog opasnosti od ponavljanja djela odnosno eventualne mogućnosti da ako bude na slobodi ne pokuša ubiti preživjelu ženu, te zbog posebnih teških okolnosti kaznenog djela odnosno iskazane brutalnosti prema žrtvama starije životne dobi koje se nisu mogle braniti.

Mladić ih napao nožem, batom i čekićem: Senka se oporavlja
Mladić ih napao nožem, batom i čekićem: Senka  se oporavlja

Nakon odluke o pritvoru, odveli su ga u splitski zatvor na Bilicama.

Slobodna Dalmacija doznaje da je krvavi pohod trajao 15-ak minuta te da istražitelji sumnjaju da je mladić imao "unaprijed stvorenu nakanu" da susjede ubije kako bi se materijalno okoristio njihovim vrijednim stvarima. 

Došao je pred vrata stana Uvodićevih "teško naoružan" batom za meso, čekićem i nožem te je, kad mu je 87-godišnjakinja otvorila vrata stana i to zato jer je, po policiji, došao pitati prehrambeni artikal, navodno brašno, prvo nju izudarao čekićem i batom za meso po glavi.

Nakon toga je napao Vicenca i to vrlo brutalno, udario ga je ukupno 13 puta po glavi, od čega sedam puta čekićem. Na kraju je tako izmasakriranog 92-godišnjaka ubo još i nožem u trbuh.

Nakon toga je uzeo jedan ručni sat, nešto zlatnog nakita, nešto kovanica te čokoladice, upaljače i spajalice. Zatim je otišao iz stana.

Mladiću pritvor: 'Ne osjećam se krivim. Ne sjećam se ničega...'
Mladiću pritvor: 'Ne osjećam se krivim. Ne sjećam se ničega...'

Županijsko državno odvjetništvo će tijekom istrage naložiti provođenje psihijatrijskog vještačenja kako bi se uistinu utvrdilo je li i u kojoj mjeri mladić bio neubrojiv u trenutku počinjenja teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca