Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Udario ga je 13 puta batom i čekićem po glavi i ubo nožem

None Foto: mario matana/24sata/Facebook

Navodno je krvavi pohod u 24-godišnjaka u stanu u Solinu trajao 15-ak minuta. Prvo je napao ženu, a onda se brutalno iživio na muškarcu. Ukrao je ručni sat, zlatni nakit, kovanici i čokoladice, upaljače i spajalice...

Na Županijskom sudu u Splitu u subotu je 24-godišnjem L. K.  iz Solina određen istražni zatvor. Sumnjiče ga za teško ubojstvo 92-godišnjeg Vicenca Uvodića na okrutan i podmukao način i iz koristoljublja, te pokušaj teškog ubojstva njegove 87-godišnje supruge Senke u Solinu.

Nakon što je osumnjičeni mladić rekao da nije kriv i da se ničega ne sjeća, određen mu je pritvor po tri zakonske osnove - zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, zatim zbog opasnosti od ponavljanja djela odnosno eventualne mogućnosti da ako bude na slobodi ne pokuša ubiti preživjelu ženu, te zbog posebnih teških okolnosti kaznenog djela odnosno iskazane brutalnosti prema žrtvama starije životne dobi koje se nisu mogle braniti.

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

MASAKR U SOLINU Mladić ih napao nožem, batom i čekićem: Senka se oporavlja

Nakon odluke o pritvoru, odveli su ga u splitski zatvor na Bilicama.

Slobodna Dalmacija doznaje da je krvavi pohod trajao 15-ak minuta te da istražitelji sumnjaju da je mladić imao "unaprijed stvorenu nakanu" da susjede ubije kako bi se materijalno okoristio njihovim vrijednim stvarima. 

Foto: Mario Matana/24sata

Došao je pred vrata stana Uvodićevih "teško naoružan" batom za meso, čekićem i nožem te je, kad mu je 87-godišnjakinja otvorila vrata stana i to zato jer je, po policiji, došao pitati prehrambeni artikal, navodno brašno, prvo nju izudarao čekićem i batom za meso po glavi.

Nakon toga je napao Vicenca i to vrlo brutalno, udario ga je ukupno 13 puta po glavi, od čega sedam puta čekićem. Na kraju je tako izmasakriranog 92-godišnjaka ubo još i nožem u trbuh.

Nakon toga je uzeo jedan ručni sat, nešto zlatnog nakita, nešto kovanica te čokoladice, upaljače i spajalice. Zatim je otišao iz stana.

ZATUKAO SUSJEDA U SOLINU Mladiću pritvor: 'Ne osjećam se krivim. Ne sjećam se ničega...'

Županijsko državno odvjetništvo će tijekom istrage naložiti provođenje psihijatrijskog vještačenja kako bi se uistinu utvrdilo je li i u kojoj mjeri mladić bio neubrojiv u trenutku počinjenja teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva.

Komentari (34)
  • ..ne mogu to zamislit kao stvarnost nadomak mog doma,tako reći...;-(

    27. 1. 2019,   10:54
  • Ako ovo nije 40 godina onda neznam što je.

    27. 1. 2019,   11:05
  • Ovo moze bit samo dozivotna robija ili smrtna kazna. Ovakav covik nema sto radit na slobodi.

    27. 1. 2019,   11:18