Obavijesti

News

Komentari 6

Udario joj glavom o zid i slomio nos: Mora bivšoj dati 9.000 kn

Nesretna žena je tužila bivšeg supruga smatrajući da joj je povrijedio pravo osobnosti na tjelesno i duševno zdravlje, te pravo na čast, ugled i dostojanstvo. Tražila je 30.000 kuna

VIDEO

Općinski sud u Bjelovaru, Stalna služba Daruvar, nepravomoćno je osudio nasilnog muškarca na novčanu kaznu od 9760 kuna zbog premlaćivanja bivše supruge. 

U tužbi se navodi da je nasilnik 18. travnja 2012. godine više puta udario šakom u glavu 46-godišnju ženu, koja je pala na pod. Dok je ležala na podu od zadobivenih udaraca, on je nemoćnu ženu uhvatio za kosu i udario glavom u zid, pri čemu je zadobila prijelom nosnih kostiju s pomakom, a koja ozljeda je teške naravi. Nasilnik je kazneno gonjen i pravomoćno osuđen zbog teške ozljede.

Nesretna žena je tužila bivšeg supruga smatrajući da joj je povrijedio pravo osobnosti na tjelesno i duševno zdravlje, te pravo na čast, ugled i dostojanstvo. Na ime neimovinske štete tužbom je tražila 30.000 kuna uvećano za zatezne kamate i troškove postupka. Bivši suprug je osporavao tužbu smatrajući kako je on već jednom kažnjen pravomoćnom presudom, te da je zahtjev žene previsok jer nema nikakvih trajnih posljedica. 

Tijekom postupka izvršen je uvid u kazneni predmet iz kojeg se vidjelo da se doista radi o teškoj ozljedi, što je potkrijepljeno i medicinskom dokumentacijom. Isto tako su pročitani i zapisnici troje svjedoka koji su dali svoje iskaze u ranijem kaznenom predmetu.

U iskazu tužiteljica navodi da je tog dana u kući izbila rasprava između njih dvoje pred 11-godišnjim djetetom. Vidjevši da se nasilni suprug preznojava pretpostavila je da će ju početi tući, te kako nije htjela da dijete to gleda, krenula je prema izlazim vratima gdje ju je tuženik počeo udarati šakama po licu, primio ju je za vrat, te s obzirom da je u rukama imao skalpel, rekao je da će ju ubiti, da će joj unakaziti njeno lijepo lice ako nekome kaže da ju je tukao.

Udario ju je nekih 7 do 8 puta po licu,  nakon toga htjela je pobjeći, ali je pala na koljena, te ju je  tuženik nogom udario u predjelu ispod lijeve ruke, sa strane, te nogom u lijevu stranu lica. Rekao je da neće pobjeći, te ju je dovukao nazad u kuću gdje je sjela. Krv joj je štrcala iz nosa, te joj je  tuženik, nakon što mu je rekla da joj nije dobro, donio čašu vode i zvao hitnu koja je došla i  odvezla ju u Dom zdravlja.

U KBC-u Rebro su joj slikali nos, te isti tamponirali. Rekla je da je u tijeku bio razvod braka, te da je u njegovu kuću dolazila kako bi vidjela sina, koji je živio s ocem. Kod odlučivanja o visini zahtjeva sud se rukovodio time da nije proveden operativni zahvat te da nema trajnih smetnji, zbog kojih bi došlo do trajnog smanjenja životnih aktivnosti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C