Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Udomila dječaka: 'Šokirala sam se kada sam saznala tko je on'

None Foto: Screenshot/ITV/LooseWomen

Britanka je pristala prihvatiti izbjeglicu iz Afganistana. Socijalna služba joj je rekla da je riječ o djetetu koje ima 12 godina. No njoj se činio da je puno stariji. Ispostavilo se da punoljetan

Majka dvoje djece, koju su britanski mediji nazvali Julie, uzela je u svoj dom izbjeglicu iz Afganistana. Tvrdio je da ima 12 godina iako je izgledao stariji. U početku je bio pristojan i sramežljiv, ali je ubrzo postao agresivan te je počeo prijetiti da će ubiti Julie i njezinu obitelj. Policija ga je uhitila.

Julie je u televizijskoj emisiji pozvala vlasti da bolje istraže ljude koji u tu zemlju dolaze kao izbjeglice. Julie je rekla kako ju je socijalna služba zamolila da na nekoliko noći uzme mladića koji je rekao da se zove Abdul i da ima 12 godina.


- Kada sam ušla u sobu ništa mi nije bilo jasno. Mladić je izgledao kao da ima najmanje 19 godina. Bio je vrlo tih i preplašen. Inače ne uzimam tinejdžere na skrb nego mlađu djecu, ali zaista je trebao dom. Kada je kasnije otišao kod zubara na kontrolu, zubar mi je rekao da po njegovoj procjeni mladić ima između 18 i 21 godine. Rekla sam to socijalnoj službi. Budući da je on rekao da ima 12, a zubar 21 godinu, socijalna služba je upisala da ima 16 godina - rekla je Julie.

Kaže da je u početku sve bilo u redu, a onda se mladić naglo promijenio.  

- Počeo je prijetiti nakon što sam mu otvorila Facebook račun. Nadala sam se da će tako pronaći svoju obitelj. Nakon što je dobio nekoliko telefonskih poziva, postao je jako agresivan i bilo me strah ostati nasamo s njim. Počeo me verbalno napadati i jedan član moje obitelji je stao između nas, a Abdul ga je počeo udarati. Tada sam pozvala policiju. Policija ga je uhitila, ali prije toga Abdul mi je rekao kako zna gdje živim i da će nas naći ubiti. I dalje me je strah - kaže Julie.

Kaže kako je kasnije saznala da je Abdul na internetu tražio ekstremističke stranice i da je ranije bio uhićen u Belgiji, piše Daily Mail. 

Komentari (106)
  • hahaha on rekao da ima 12 godina, zubar da ima 21...i ovi se našli na pola...pa mu dodijelili 16 godina...

    2. 3. 2017,   13:44
  • Mali koliko ti imaš godina?Tlideset i tli.

    2. 3. 2017,   13:32
  • Treba ga poslat kod moje babe na selo da ore njivu i muze kravu a ne otvorit mu facebook!

    2. 3. 2017,   13:45