Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Udomili su je: Napuštena beba Zvjezdana dobila svoju obitelj

None Foto: Glas Slavonije 2

Djevojčicu ostavljenu ispred Doma zdravlja u Osijeku Centar za socijalnu skrb smjestio je u udomiteljsku obitelj iz okolice Osijeka. Dali su joj pravo ime

Tek rođena beba, koju su ostavili u platnenoj košari u zoru 9. srpnja ispred vrata Doma zdravlja u osječkom naselju Jug 2, izašla je iz bolnice i dobila svoj dom.

Udomila ju je obitelj iz okolice Osijeka koja ima dijete pa malena djevojčica, koju su tete u bolnici nazvale Zvjezdana, ima i društvo. Ovo je obradovalo Davora Stankovića i Ivicu Mihaljčuka koji su toga ljetnog jutra oko 6 sati našli uplakanu bebu.

- Bila je bucmasta, s velikim crnim očima - rekao je tada Mihaljčuk. Posljednjih je mjeseci dobro napredovala u bolnici pa su je u Centru za socijalnu skrb odlučili dati udomiteljskoj obitelji. Policija dosad nije uspjela pronaći majku koja ju je ostavila. Zato će Zvjezdana neko vrijeme biti u udomiteljskoj obitelji dok ne prođu zakonski rokovi potrebni da se biološkoj majci oduzme pravo. Zvjezdana je i dalje pod paskom patronažne službe. Redovito je obilazi patronažna sestra Zlatica Gverijeri.

- Malena odlično napreduje, ima šest kilograma. Mislim da se više ne zove Zvjezdana. To su joj tako samo tepale sestre u bolnici. Sad ima svoje pravo ime. Lijepa je i zdrava djevojčica - kaže sestra Gverijeri.

Svaki mjesec dostavlja i pomoć koju su joj osigurali u Domu zdravlja.

Komentari (83)
  • Nakon naslovnice s onom apokalipsom,grupnim silovanjem,saobraćajke,mrtvi...napokon da iz nekog članka izvire dobrota i nada.Sretno dalje kad je već početak bio takav!

    10. 11. 2013,   13:50
  • Malena želim ti sve najbolje u životu!

    10. 11. 2013,   13:57
  • Ovo je za mene vijest dana,hvala dobrim ljudima koji su udomili malenu.Neka je malenoj sretno u daljnjem životu.

    10. 11. 2013,   13:45