Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Udomite neutješnu Curu, pati zbog iznenadne smrti vlasnika

None Foto: Facebook

Tihomir je u ponedjeljak pronađen mrtav u svom stanu, a kraj njega je neutješno cviljela njegova najbolja prijateljica, osmogodišnja ženka dobermana Cura

Nabavio ju je kad nam je umrla majka i ostao je živjeti sam. Tihomir je od rođenja bolovao od dijabetesa i bolesti srca, a ona mu je bila sve. Živio je samo za nju, rekla je Višnja Bračić, sestra preminulog Tihomira. U ponedjeljak je pronađen mrtav u svom stanu, a kraj njega je neutješno cviljela njegova najbolja prijateljica, osmogodišnja ženka dobermana Cura.

Tihomir se u veljači na Facebooku požalio kako ne može srušiti šećer, ali i da ne može ići doktoru jer bi sigurno morao u bolnicu na nekoliko dana, a nema kome ostaviti svoju kujicu. Nažalost, on je preminuo, a Cura je ostala posve sama i prijetilo joj je uspavljivanje. Neutješnoj kujici Curi na kraju je prijetilo uspavljivanje, no savjesni veterinari za pomoć su se obratili Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Najbolji prijatelj.

Predsjednica Magdalena Bakarić rekla nam je da su bez plana i razmišljanja otišli po Curu kako bi joj spasili život i pronašli joj novi dom.

- Teško je opisati tugu i bol koju Cura proživljava. Tuga je prevelika. Ona i njen vlasnik su bili izuzetno povezani i ovo je za nju ogromni šok. Odmah smo uputili poziv na Facebooku da nam se pomognu donacijom novca da joj platimo privremeni smještaj, što smo postigli za nekoliko sati. Curu smo smjestili kod žene koja ima obrt za pružanje pomoći kućnim ljubimcima i kod nje će ostati dok joj ne pronađemo novu obitelj. Jako puno ljudi nam se javlja i žele je udomiti, no dobro ćemo procijeniti gdje ćemo je udomiti. Napominjem da se trenutno brinemo o još 30-ak napuštenih pasa i molila bih sve koji god mogu da udome ps.- rekla je Bakarić.

Božena Peh iz Draganića kod koje je Cura privremeno smještena kaže da ovako veliku povezanost između čovjeka i psa još nije vidjela.     

Komentari (33)
  • *ebem ti život!Što drugo reći nakon ovakve priče...Kujicu bi uzeo bez razmišljanja da imam uvjete za držanje psa i doživotno bi živjela ko bubreg u loju.Čovjek čovjeku može biti i prijatelj i vuk, ali pas će (za)uvijek ostati vjeran i odan prijatelj.

    24. 2. 2017,   19:39
  • a kakva si ti sestra zaboga???? bratu nisi ni psa htjela pricuvati da moze u bolnicu otici a sad ne zelis siroto stvore kod sebe uzeti, ne samo da nisi sestra nego si cudoviste od osobe.....

    24. 2. 2017,   19:36
  • pokojniku mir i blagoslov dusi a kujici zelim da je udomi obitelj koja ce ju paziti i maziti a ona ce im pruziti svu ljubav koju ima..drugo i nemoze

    24. 2. 2017,   19:41