Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Udovica ISIL-ovca rodila i sada želi se vratiti u Veliku Britaniju

Nisam znala u što se upuštam. Nisam napravila ništa opasno. Bila sam samo domaćica četiri godine i brinula se za muža i djecu, kaže Shamima Begum (19)

Shamima Begum (19) živjela je u Velikoj Britaniji. Odlučila se pridružiti ISIL-u. Njezin je muž, borac ISIL-a u međuvremenu ubijen. One je nedavno rodila sina. Sada se nalazi u izbjegličkom kampu na sjeveru Sirije kojeg kontroliraju Kurdi. U nedjelju se pojavila u programu Sky Newsa, a pokraj nje je sjedila žena prekrivena nikabom s novorođenčetom u rukama. Shamima sada kaže da se želi vratiti u veliku Britaniju, ali da se boji da će joj tamo oduzeti dijete. 

- Nisam znala u što se upuštam. Nisam napravila ništa opasno. Bila sam samo domaćica četiri godine i brinula se za muža i djecu. Mislim da bi ljudi trebali imati suosjećanja prema meni s obzirom na sve što sam prošla. Nadam se da će barem zbog djeteta me pustiti da se vratim. Ne mogu živjeti u ovom kampu zauvijek - rekla je Shamima.

Ona je potaknula debatu u zemlji o tome treba li britanska vlada ili ne svojim državljanima koji su otišli u Siriju i bili pripadnici ISIL-a omogućiti da se sada vrate. 

Komentari (33)
  • Laže laže i laže!!!!! Nek u Siriji radi i laprda šta želi, ali ne u Evropi !!!!

    18. 2. 2019,   00:32
  • Trajna zabrana povratka na teritorij europe

    18. 2. 2019,   01:16
  • Bili bi ludi da je prime nazad kod takvih lijeka nema

    18. 2. 2019,   00:04