Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Udovice branitelja iz Zagreba žele da se Stazića procesuira

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nadležne državne institucije je pozvala da, sukladno Ustavu i zakonima, po hitnom postupku ukinu saborski imunitet Staziću i pokrenu sudski proces protiv njega, a građane je pozvala da se priključe toj inicijativi

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UUHBDR) u petak je pozvala institucije da sankcioniraju poticanje na mržnju saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića, te da mu po hitnom postupku ukinu saborski imunitet i procesuiraju ga.

"Svi su upoznati sa skandaloznim i protuzakonitim javnim izjavama saborskoga zastupnika Nenada Stazića, koji poziva na progon hrvatskih branitelja i genocid. S obzirom da se radi o teškom kaznenom djelu i kršenju zakona Hrvatske, a do sada ni jedna institucija nije učinila ništa, smatramo da je naša dužnost poduzeti određene korake", rekla je predsjednica UUHBDR-a Rozalija Bartolić na konferenciji za  novinare.

Nadležne državne institucije je pozvala da, sukladno Ustavu i zakonima, po hitnom postupku ukinu saborski imunitet Staziću i pokrenu sudski proces protiv njega, a građane je pozvala da se priključe toj inicijativi.

Na konferenciji je upozoreno da je svaka osoba koja sudjeluje u bilo kojem segmentu vlasti, a posebno saborski zastupnici, javna osoba, te kao takva mora biti časna i odgovorna i svojim ponašanjem i djelovanjem ne smije raditi protiv nacionalnih interesa i države.

"Zahtijevamo da se u Hrvatskoj, počevši sa zastupnikom Stazićem, kao i na svim razinama vlasti sankcioniraju sva takva protuhrvatska djelovanja – pozivi na protjerivanja, genocid i diskriminaciju hrvatskoga naroda", poručili su iz UUHBDR-a.

Stazić je na svom Facebook profilu 24. svibnja napisao "Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost?" i "Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika".
 

Komentari (121)
  • .....svojim ponašanjem i djelovanjem ne smije raditi protiv nacionalnih interesa i države. Po ovome cijeli sabor treba u pržun.

    1. 6. 2018,   13:49
  • Sad se javljate,sigurno nije uredu njegov 'jezik' ali to je puno manja steta nego kako Adz 'Djeluje'...Sta se ne bunite sto vam 'domoljubi' vrse veleizdaju nad drzavom u kojom ste izgubili muzeve.Jel su se za to borili???

    1. 6. 2018,   15:02
  • Ne sjećam se da li su se digle na zadnje noge da se skine imunitet ratnom zločincu Glavašu. Kroatistan, slučajna država licemjerstva i dvostrukih mjerila.

    1. 6. 2018,   15:32