Obavijesti

News

Komentari 155

Udovici se slomilo srce: Istinu saznala tek nakon 10 godina

Udovici se slomilo srce: Istinu saznala tek nakon 10 godina
8

Iako se nadala da njezin suprug Randy nije patio, Denise Scott je saznala da je zaglavio u jednom od ureda. To nije ono što je htjela čuti, ali sad barem zna istinu

VIDEO

Gotovo cijelo desetljeće Denise Scott vjerovala je da je njezin muž poginuo u onom trenutku kada se zrakoplov zabio u zgradu WTC-a 11. rujna 2001. godine, te da nije bio zarobljen.

Prošle godine, samo nekoliko tjedana prije 10. godišnjice užasnog napada, dobila je poziv koji je promijenio njezin život. Saznala je kako je njezin suprug Randy Scott umirao. Pronađena je poruka s njegovim rukopisom i mrljom krvi na kojoj je pisalo '84. kat, zapadni ured, zarobljeno 12 ljudi'. Poruka je pala na tlo ispred zgrade koja se samo nekoliko trenutaka kasnije urušila, piše Daily Mail.

- Deset godina sam se nadala da Randy nije bio zarobljen u toj zgradi, rekla je Denise (57). 

Njezin suprug radio je u zgradi WTC-a, a kada je jedan od 'blizanaca' pogodio avion nazvao je školu u kojoj je radila. Uvjeren da se radi tek o manjem udaru, zamolio je da Denise obavijeste da je dobro. O tome koliko je cijela situacija užasna saznala je od kćeri Rebecce koja ju je nazvala kasnije tog jutra. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U danima nakon napada sa svoje tri kćeri Denise je pretraživala barove, restorane i bolnice. Supruga i oca nisu uspijevale naći.

Kada je prošle godine primila poziv iz Ureda za forenziku znala je da zovu jer su nešto našli. U trenutku kad su joj rekli da su pronašli papir na koji je Randy pisao raspala se. Iako je i DNK analiza potvrdila da je on držao taj papir, Denise ona nije bila potrebna jer je suprugov rukopis prepoznala čim je vidjela poruku. 

Jedanaesta komemoracija žrtvama terorističkog napada na New York

U New Yorku će se u utorak u 8 sati i 46 minuta po lokalnom vremenu (14.46 sati po našem vremenu) upaliti gradske sirene u spomen na utorak, 11.rujna 2001. kad se u tom vremenu oteti zrakoplov American Airlinesa s teroristima Al Qaide zabio u sjeverni neboder Svjetskog trgovačkog centra. Sedamnaest minuta poslije, u 9 sati i 3 minute, opet će sirene i zvona gradskih crkava označiti trenutak kad se u južni Blizanac zabio zrakoplov United Airlinesa na letu 175.

Jedanaest godina poslije terorističkog napada na New York, gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Michaelom Bloombergom će na Ground Zero sudjelovati u komemoraciji na kojoj će se pročitati imena svih poginulih u srušenim Blizancima i onih policajaca i vatrogasaca koji su stradali pokušavajući spasiti zatočene i ranjene ljude.

Na mjestu tragičnog događaja u utorak će se upaliti snažna svijetla koji će simbolično predstavljati nekadašnje zgrade WTC koje su bile prepoznatljivo obilježje Manhattana. Predsjednik Obama do zadnjeg trenutka krije informaciju gdje će sudjelovati na komemoraciji. Dok novinari očekuju da će ostati u Washingtonu i posjetiti Pentagon koji je također napadnut 11. rujna 2001.godine, velika je vjerojatnost da bude i u New Yorku na Ground Zero gdje ni jedanaest godina poslije još uvijek nije dovršeno uređenje Memorijalnog centra i novog nebodera te cijelog kompleksa na kojem su prije mučke akcije Osama bin Ladina stajali Blizanci.

Spasiteljima oboljelima od raka besplatno liječenje

Uoči 11. obljetnice terorističkog napada američka vlada odobrila je besplatno liječenje za dodatnih 58 vrsta karcinoma. Riječ je o vrstama od kojih obolijevanju spasioci koji su se prvi našli na mjestu nesreće, odnosno na ruševinama 'blizanaca'. 

Ukupno 70 tisuća pripadnika spasilačkih službi, ali i drugi preživjeli imat će pravo na besplatno liječenje. 

Broj oboljelih najviše raste među vatrogascima, a oko 100 smrtnih slučajeva veže se uz njihov kontakt s toksinima koji su se oslobodili nakon što su neboderi srušeni. 

Kako javlja CNN, među oboljelima su i oni koji su među prvima pohitali u pomoć, kao i građevinski radnici, spremači i spremačice ureda, stanovnici okolnih zgrada. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina