Obavijesti

News

Komentari 15

Udruga "Antikorupcija" ima gotovo šest tisuća članova

Udruga "Antikorupcija" ima gotovo šest tisuća članova
1

Kolakušić je pozvao građane da se pridruže udruzi te je najavio kako će u subotu, 17. studenoga, biti u Splitu gdje će izvijestiti o novostima iz projekta "Hrvatska bez korupcije"

VIDEO

Predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić u četvrtak je izvijestio da se toj udruzi za samo mjesec dana pridružilo gotovo šest tisuća građana te naglasio važnost borbe protiv korupcije koju se, kako je rekao, može pobijediti samo zajedničkim snagama.

"Udruzi Antikorupcija svi njezini članovi mogu dostavljati svoja saznanja o korupciji i korupcijskim djelima, predati podatke ili dokumentaciju kojom raspolažu te dobiti stručnu i savjetodavnu pomoć. Udruga je dosad pobudila veliko zanimanje građana, a u manje od četiri tjedna pristupilo joj je približno šest tisuća građana. Hrvatska će za nekoliko godina potpuno nestati ako nešto žurno ne poduzmemo i konačno se ne obračunamo s korupcijom koja desetljećima pustoši našu domovinu. Ovu borbu možemo dobiti samo zajedničkim snagama", naglasio je Kolakušić u priopćenju.

Cilj udruge je, kako dodaje, "država u kojoj lobiji neće pisati zakone koji omogućuju golemu zaradu pojedinaca na štetu svih građana te država s učinkovitim i brzim pravosuđem koje mora postati temelj za oporavak društva". "Cilj nam je društvo bez zapošljavanja po rodbinskoj vezi i stranačkoj pripadnosti, bez lista čekanja u bolnicama i neutemeljeno skupih zdravstvenih troškova, bez dodjele poljoprivredne zemlje i poticaja onima koji se ne bave poljoprivredom, odnosno stvaranje sveopćega temelja za gospodarski oporavak, rast plaća i mirovina te povratak naših građana u domovinu svojim obiteljima i prijateljima", poručio je.

Kolakušić je pozvao građane da se pridruže udruzi te je najavio kako će u subotu, 17. studenoga, biti u Splitu gdje će izvijestiti o novostima iz projekta "Hrvatska bez korupcije", a zainteresirani će se moći i učlaniti u udrugu Antikorupcija ili se pak prijaviti za volonterski rad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mislav Kolakušić je pravnik i sudac Trgovačkog suda u Zagrebu koji otvoreno ukazuje na nepravilnosti u pravosudnom sustavu. Kritizirao je među ostalim Zakon o predstečajnoj nagodbi, Lex Agrokor, Ovršni zakon i rad Ustavnog suda. Osnivanjem udruge želi građane uključiti u borbu protiv korupcije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...