Obavijesti

News

Komentari 98

Uginuli pas se raspadao, kosti su bile u bunaru, tragovi krvi...

Uginuli pas se raspadao, kosti su bile u bunaru, tragovi krvi...
1

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje i mučenje životinja kazneno su prijavljena četvorica muškaraca. Oni su u napuštenom hangaru u Bistrici organizirali ilegane borbe pasa

VIDEO

Stravične prizore zatekla je policija prošli tjedan u Bistrici, prigradskom naselju Slatine. Došli su na dojavu zbog sumnje u organiziranje ilegalnih borbi pasa u napuštenom hangaru nekadašnjeg lokalnog poljoprivrednog gospodarstva.

Kako piše Jutarnji list, istražitelji su pronašli u jednoj vreći uginulog mješanca pit bula u gotovo raspadajućem stanju, životinjske kosti u obližnjem zapuštenom bunaru te boks u kojem su bili vidljivi tragovi krvi na tepihu.

Za sada su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje i mučenje životinja podignute kaznene prijave protiv četvorice muškaraca u dobi od 27, 29, 33 i 35 godina, no, kako navodi PU virovitičko-podravska očekuju se i nove kaznene prijave, jer uhićena četvorka navodno nisu jedini u lancu organizacije ilegalnih borbi pasa.

'Svi su znali, ali su šutjeli iz straha'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako je jedan mještanin Bistrice kazao za Jutarnji list, tu su dolazili automobili iz Zagreba, Vinkovaca i drugih gradova. 

- Sve se to znalo, ali se šutjelo jer se nisu htjeli zamjerati mladiću koji se time bavio. Jedan od uhićenih je iz Bistrice, drugi je iz Suhopolja, a dvojica su iz Vinkovaca. Navodno je jedan od osumnjičenih trenutno u Njemačkoj pa ga policija još nije ispitala. Ostala trojica su nakon krim obrade puštena da se brane sa slobode.

Sve se počelo otkrivati prije desetak dana kada su lokalni ljubitelji životinja prijavili mladića da u svom dvorištu drži osmero pasa na lancu te da izgledaju bolesno i neuhranjeno.

'Nema opravdanja za ovo'

- Riječ je o obitelji koja se ovdje doselila, kupili su malu kućicu i žive iznimnom skromno. Ima ih šestero u kući, a još je dvoje djece na putu, a majka im je teško bolesna. Ne znam što je tog dečka nagnalo da se počne baviti borbama pasa. Vjerojatno je mislio nešto dodatno zarađivati. U svakom slučaju, bez obzira na to u kakvim je uvjetima živio, za ovo nema opravdanja - kazao je za Jutarnji list drugi mještanin bistrice. 

Prema policijskom izvješću, borbe pasa su se organizirale od rujna prošle godine, no navodno je sve trajalo i puno dulje. Policija je navodno pronašla i dvije snimke borbi pasa koji će biti dodatni dokaz.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.