Obavijesti

News

Komentari 147

Traže nestale: Gumenjak nije imao svjetla, bili su na Šipanu

Traže nestale: Gumenjak nije imao svjetla, bili su na Šipanu
10

U srijedu iza 14 sati , Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je kako su pronašli još jednu smrtno stradalu osobu. Nastavljaju potragu za preostale četiri nestale osobe

VIDEO

U sudaru broda Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjaka u utorak navečer na kojem je bilo devetero ljudi, kako se neslužbeno doznaje, poginulo je dvoje ugostitelja iz jednog restorana s otoka Šipana, dvoje je ozlijeđeno, dok je za petero ljudi s gumenjaka pokrenuta velika potraga. U srijedu iza 14 sati , Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je kako su pronašli još jednu smrtno stradalu osobu. Nastavljaju potragu za preostale četiri osobe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dubrovnik: potraga za stradalima u pomorskoj nesreći Reporter: Tina Jokić

Posted by 24sata on 26. travnja 2017

Prema za sada neslužbenim informacijama, u utorak navečer u Koločepskom kanalu kod Dubrovnika  poginuli su muškarac i žena. Navodno je riječ o vlasniku ugostiteljskog objekta koji je vozio gumenjak i ženi koja je bila djelatnica restorana.  Doznajemo da su dva ozlijeđena muškarca, koja su preživjela nesreću, također sezonski radnici. Nije poznato tko je treća smrtno stradala osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potragu otežava vjetar i stanje mora

- Još uvijek tragamo za osobama nestalima sinoć u havariji koja se dogodila u 21,20 sati u Koločepskom kanalu do koje je došlo nakon što je brod Danče upućen u hitni medicinski prijevoz na otok Mljet. Negdje ispred uvale Vrbova, 4 kabela od kraja, došlo je do sudara s gumenom brodicom u kojoj je bilo 9 osoba. Uzrok havarije još nije utvrđen, ali se zna da je brod Danče plovio sredinom kanala, a voditelj se uputio gumenjakom koji nije bio označen navigacijskim svjetlima. Bilo je i malo šiloka, a gumenjak se na radarskoj slici nije vidio. Potragu otežava i stanje mora tri, a snaga vjetra je 35-40 čvorova - rekao je dubrovački lučki kapetan Mato Kekez, prenosi Dubrovački vjesnik.

Stradali su se vraćali sa Šipana

Podsjetimo, u utorak navečer u Koločepskom zaljevu su se sudarili brod Lučke kapetanije koji je išao na intervenciju i gumenjak u kojem je bilo devetero ugostitelja. Dubrovniknet javlja da su se prema neslužbenim informacijama ugostitelji vraćali sa Šipana gdje su pripremali restoran za otvaranje i turističku sezonu. Dva muškarca su prevezli u bolnicu Dubrovniku.

Jednog ozlijeđeni pušten kući, drugi zadržan u bolnici

Muškarac (58) je kasnije pušten, a muškarac (53) zadržan na liječenju jer ima prijelom ključne kosti. U srijedu će ga operirati. Uzrok havarije još nije utvrđen, ali se zna da je brod Danče plovio sredinom kanala, a voditelj se uputio gumenjakom koji nije bio označen navigacijskim svjetlima, piše Dubrovački vjesnik.

- Bilo je i malo vjetra, a gumenjak se na radarskoj slici nije vidio - rekao je dubrovački lučki kapetan Mato Kekez. 

U potragu se uključuje i helikopter s roniocima

U potragu za nestalima su uključena sva raspoloživa plovila Pomorske policije, a brod linijske plovidbe „Hanibal Lucić“ je jutros povučen da bi obavio redovitu jutarnju prugu s otoka prema Gružu. Iz Divulja u Splitu ubrzo kreće helikopter s roniocima koji će sudjelovati u potrazi za petero nestalih.

Ministar. Nadam se da će nestale što prije pronaći

Ministar Oleg Butković u srijedu održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je obišao mjesto strašne tragedije.

- U teškoj pomorskoj nesreći sudjelovali su motorni brod Danče Lučke kapetanije i manja brodica, gumenjak u Koločepskom kanalu. Danče je išao prema Mljetu po bolesnika, a gumenjak je išao iz Pakljene prema Brsečinama i došlo je do sudara. Izražavam sućut i žaljenje obiteljima poginulih - rekao je Butković.

Dodao je kako su dvije osobe ozlijeđene i prevezene su u bolnicu, dok se za petero osoba traga.

- Traganje  koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje. U potrazi sudjeluje devet plovila, policije, Lučke kapetanije, privatne brodice, a sudjeluju i helikopter te ronioci. Traganje je dosta otežano zbog jakog vjetra. Ministarstvo će izvještavati javnost o novim informacijama. Istragu vode DORH i policija, ali se provodi upravna istraga i sigurnosna istraga. Sustav funkcionira i nadam se da će nestale što prije pronaći. Pretražuje se cijeli Koločepski kanal  - kazao je Butković.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag