Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ugostiteljima ipak niži PDV: Stopu će smanjiti s 25 na 13%

Nova porezna reforma bila je glavna tema sjednice HDZ-a koja je trajala kasno u noć. O tome tko će biti novi glavni tajnik stranke navodno se nije raspravljalo

Nakon duge sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a donesena je odluka da se stopa PDV-a ugostiteljima, od 1. siječnja 2020. smanji sa trenutnih 25 na 13 posto, javlja Dnevnik.hr. Premijer Andrej Plenković tu bi odluku trebao predstaviti u petak. 
Podsjetimo, sjednica je počela u četvrtak nešto poslije 19 sati te je trajala kasno u noć.

Zagreb: Dolazak èelnika na sastanak užeg PredsjedniÅ¡tva HDZ-a SASTANAK SE ODUŽIO HDZ satima dogovara reformu poreza: Svatko ima svoju ideju

Nova porezna reforma bila je glavna tema sjednice. O tome tko će biti novi glavni tajnik stranke navodno se nije raspravljalo.

'TO NEĆE ZAUSTAVITI ISELJAVANJE' Mladima veće plaće: Evo koliko više novca stiže na vaš račun

- Svatko ima svoju ideju reforme pa zato sve tako dugo traje - rekao nam je izvor iz HDZ-a nakon što je nekoliko sati proveo na sjednici.
Sa sjednice je među prvima, već nakon nekih pola sata, otišao ministar obrane Damir Krstičević. Ostali su nastavili raspravu.

Komentari (185)
 • NJIMA manji PDV? Koliko znam PDV placa konacni kupac. Na njima je samo da taj dio proslijede dalje u proracun. Sada ce bit ovako: kava 10kn sa PDV. Sada je PDV 2 Kn, kava 8 Kn. Sa 13%, kava bi trebala biti 9.04 Kn. To nece staviti nitko sigurno. Ako stave 9, gube 4 lipe na odnosu do sada. Ali oni ce zadrzati 10Kn, zaradit 96 lipa vise nego do sad, a proracun 96 lipa manje. Onda ce drzava dici druge namete, jer da proracun nema novca...

  26. 7. 2019,   06:59
 • Super. Sad budu pokvareni ugostitelji još više trpali sebi u džep. Niti će smanjiti cijene cuge, niti će povećati plače radnicima. Bravo za HDZ i dodvoravajućeg ministra Marića!

  26. 7. 2019,   06:45
 • Pdv bio 25% pa je bio spušten na 13% pred par godina nakon čega su cijene ostale iste. Potom je opet vraćen na 25% a cijene su narasle za 20% i iz godine u godinu rastu 5-10% i sad očekivati da će netko spustit cijene . Nema šanse.

  26. 7. 2019,   06:57