Obavijesti

News

Komentari 30

Ugovor vrijedan 112 milijuna: Policajci nose samo hrvatsko

Ugovor vrijedan 112 milijuna: Policajci nose samo hrvatsko
4

Predstavnici hrvatskih tekstilnih i obućarskih tvrtki potpisali su u utorak s ministrom unutarnjih poslova ugovore za nabavu policijskih odora i opreme, vrijedne 112,6 milijuna kuna

VIDEO

Ne želim da ikada više pitanje opremanja policajaca bude problem. Jer to ne mora i ne smije biti problem. Uvijek je u proračunima bilo dovoljno sredstava, kazao je ministar Davor Božinović, pojašnjavajući da su ugovori potpisani na jednogodišnje ili dvogodišnje razdoblje.

Dodao je i da je "u ovom dijelu posla ministarstvo logistika, odnosno servis hrvatske policije".

- Mi smo tu da hrvatskim policajcima osiguramo temeljne uvjete da bi mogli raditi svoj odgovoran i težak posao, dodao je ministar.

mup

Kazao je i da je MUP krajem prošle godine donio plan nabave i financijski plan kojim su "jasno, precizno i transparentno" usvojili dokumente koji su 21. prosinca objavljeni na MUP-ovim web stranicama mup-a kako bi svi proizvođači mogli vidjeti što MUP planira nabaviti i koja su osigurana sredsdstva po nizu stavki za opremu.

- Ugovorima smo postigli da je hrvatski policajac opremljen od cipela do kape proizvodima hrvatskih proizvođača, kazao je Božinović, dodajući su sve tvrtke pobijedile su na međunarodnom natječaju te da će MUP raditi sve u granicama svojih mogućnosti kako bi pridonio razvoju gospodarstva.

Ispred proizvođača na potpisanim su ugovorima zahvaliti direktor omiškog Galeba Stjepan Pezo i predsjednica uprave Borova Gordana Odor.

Iako zadovoljni potpisanim ugovorima predstavnici policijskih sindikata napominju da hrvatski policajci još nisu "kompletno obućeni u novu opremu" te da bi trebali imati veće plaće.

mup

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić kazao je se nada da će nova oprema biti "adekvatna, a ne za modne piste". No, vladi je poručio da bez obzira na povećanje plaća mora više ulagati u policiju.

- Dok stari policajci odlaze mladi su bez interesa za posao koji je potplaćen pa se postavlja pitanje hoće li nove uniforme imati tko nositi, kazao je Jagić.

Čelnik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar dodao je da bi prosječna plaća u gospodarstvu trebala biti osnovna neto plaća policijskih službenika.

U MUP-u je istaknuto da su uz ove nabave, u tijeku i neke ranije dogovorene te da će se u 2018. ulagati i u održavanje vozila i helikoptera, izgradnju i uređenje objekata te civilnu odjeću za policajce koji rade u civilu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.