Obavijesti

News

Komentari 468

Ugušila se zrnom graha: Beba umrla radi grešaka zdravstva?

Ugušila  se  zrnom graha: Beba umrla radi grešaka zdravstva?
4

Dijana i Ivan Antunović iz Zagreba izgubili su svoju 18-mjesečnu Miju nakon što je progutala ili udahnula komadić graha. Nije ju uspjelo spasiti sedam liječnika

VIDEO

Naše dijete ništa ne može vratiti. Ako je to Božje djelo, pomirit ćemo se s time, ali ako su je mogli spasiti, želimo da krivci odgovaraju, kazali su slomljeni roditelji Mije stare 18 mjeseci...

Otac Ivan Antunović (24) je u petak pokušao spasiti svoju curicu uhvativši je za noge i tresući je jer se gušila. Lupao ju je po vratu. Nije uspio pa je odjurio u središte Hitne pomoći u Heinzelovu ulicu. Tamo su ustvrdili da joj nije ništa. Pogledali su joj grlo drvenim štapićem i poslušali je, tvrdi Ivan, prislanjajući uho na njezina leđa. Rekli su mu da je sam odveze na Rebro. 

Ako su je mogli spasiti, želimo da krivci odgovaraju, kažu roditelji

Tek na Ivanovo očajavanje dali su mu sanitetski prijevoz koji ih je, umjesto na Rebro, odvezao u KB Merkur. Prije toga, pola sata čekao je papire. U KB Merkuru liječnici nisu ni znali da dolaze. Ivan je, noseći malenu na rukama, sumanuto trčao po hodnicima ne bi li našao liječnika. Tada su ti liječnici, priča Ivan, ustvrdili kako nemaju nekakvu pumpu, da je komadić graha otišao predaleko i da moraju na Rebro. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žena na recepciji je zaboravila pozvati Hitnu da ih preveze što je još odgodilo spašavanje malene. Nakon toliko izgubljenog vremena beba, koja se cijelo vrijeme gušila u očevom naručju, stigla je na Rebro. Tamo ju je čekalo sedam liječnika, ali bebu nisu uspjeli spasiti.

Željko Vidas, ravnatelj Kliničke bolnice Merkur, za Slobodnu Dalmaciju je rekao kako je dijete bilo oksigenireno, stabilno i intubirano kada su ga poslali na Rebro te da su pokušali sve prije nego su ga tamo poslali. Dodao je i kako ih nitko iz Hitne nije obavijestio da dolaze s djetetom.

Istraga je u tijeku pa ne mogu ništa komentirati, rekao je Ostojić 

Dragutin Ivanović, ravnatelj Hitnog prijema na Rebru, kaže da je tijekom zahvata vađenja komadića graha malenoj prestalo raditi srce zbog nedostatnog dolaska kisika. Reanimirali su je sat vremena.

- Dobio sam podrobna izvješća o slučaju, no istraga je u tijeku pa ne mogu ništa komentirati - rekao nam je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 468
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji